Her skal du prøve at stå én gang i livet

Du skal nok ikke satse på at nå alle 7 udfordringer her - de er for vovehalse. Men samtidig er det verdens mest vilde gangstier og udsigtspunkter. Mindst én af dem bør du opleve.

Tianmen Mountain i Kina
© Viral Nova

Trapper bygget direkte ind i klippen og smalle gangbroer er en del af turen op ad Tianmen Mountain i nationalparken Zhangjiajie i Kina.
Stisystemet Gulgu Cliff Path fører op til en af verdens højeste udsigtspunkter, og undevejs kan man bl.a. gå på glasbroer.
Ikke et sted for jer med højdesyge - eller måske netop den rigtige udfordring, hvis du kæmper med angst for højder?

Se flere vanvittige udsigter på Viral Nova

Blue Mountains i Australien

Blue Mountains Mid Cliff Walk i New South Wales, Australien, er en af de vildeste oplevelser for hikere og eventyrlystne turister. Gangsystemet er skåret ind i bjerget, og selvom der er rækværk og platforme undervejs, bliver man med sikkerhed svimmel.
Udsigten over Jamison Valley er noget af det mest overvældende, verden kan byde på.

Yosemite Half Dome i USA

Yosemite's Half Dome Trail er i dag en kabelbane, som fører turister mere end 1500 meter op over Yosemite Valley i USA.
I gamle dage blev toppen af The Dome opfattet som et sted, 'mennesker aldrig vil betræde', men det ændrede sig med klatreren George Anderson i 1875, og han grundlagde herefter muligheden for kabelbanen.

Gaztelugatxe i Baskerlandet

Den stenede sti med smalle trin i det spanske område Gaztelugatxe ligger på kysten af en af de små øer i Baskerlandet.
Den kan dateres helt tilbage til det niende århundrede ligesom ruinen, som robuste vandrere kan opleve på toppen af øen.

Capri i Italien

I 1902 blev Via Krupp hugget ind i klipperne på den italiensk ø Capri.
Den zigzaggende sti har været lukket i årevis, men er nu renoveret og åben for offentligheden.

Huangshan i Kina

Huangshan Paths er en bjergkæde i den østlige del af Kina. Der er bygget mere end 30 ruter med gangstier i bjergene, som samtidig er en del af UNESCOs verdensarvliste.

Æselruten på Santorini

Santorini's Donkey Path på den græske ø Santorini blev skabt, så æsler lettere kunne komme op ad bjergsiden. Der er 657 høje trin på gangstien, så du skal være i ligeså god form som de arme pakæsler for at nå op.