© iStock

De 15 smukkeste steder at besøge i London

London er spækket med smukke Instagram-værdige bygninger og steder. Nogle af dem er mere kendte end andre, men én ting er sikkert – de er alle et besøg værd.

Architectour Guide, hvis inspirerende Instagramkonto, du kan følge her, har samlet en liste over 15 af de flotteste og mest fotogene steder, du kan besøge i London. Nogle af stederne går langt tilbage i tiden, mens andre for nyligt er kommet til. Hver især har de sit eget særpræg og kan bidrage til en smuk og ikke mindst romantisk oplevelse, der er en fryd for både øjet og sjælen.

© iStock

1. Pricelet Streets røde bygning

Dette georgiske hus på kan dateres tilbage til det tidlige 18. århundrede. Det ligger lige ved siden af Brick Lane, og så kan du faktisk leje alle bygningens femten værelser.

© iStock

2. Området omkring Neal’s Yard

Nyd de farverige omgivelser, mens du indtager en kop kaffe på dejlig solrig morgen, så kan dagen ikke andet end blive god.

© iStock

3. Husene på Lancaster Road

De kulørte huse skiller sig ud blandt Londons autentiske victorianske arkitektur og er bestemt et besøg værd.

© iStock

4. Naturhistorisk Museum

Byder rejsen på en tur til det Naturhistoriske Museum i London, er der også god grund til at nyde den smukke arkitektur. Gå direkte til øverste etage og nyd den fantastiske udsigt fra trappen.

© iStock

5. Blomstermarked på Columbia Road

Blomstermarkeder er en sand søndagsklassiker. Mellem kl. 08.00 og 14.00 kan du nyde Londons bedste marked for blomster og planter. Både synet og duften er yderst tiltrækkende og kan ikke andet end skabe glæde, mens man går ned gennem gaden.

6. Det lyserøde hus på Trevor Square

London byder på i alt tre lyserøde døre og dette er uden tvivl den flotteste. Huset ligger på Trevor Square i Kensignton, som er kendt for sine rene gader, smukke huse og dyre biler.

© iStock

7. Palmehuset i den Royale Botaniske Have

Desværre er det smukke Palm House ofte proppet med mennesker, men kommer du tidligt nok, kan du godt være heldig at have den skønne oase for dig selv.

© iStock

8. St Dunstan-in-the-East kirken

Christopher Wrens ødelagte kirke har gennem tiden forvandlet sig til en fortryllende have. Kirken blev bombet under 2. Verdenskrig, hvorefter den stod tilbage som en tom skal.

9. Biscuiteers butik og glasur café

Hos Biscuiteers Boutique og Icing Cafe får du en oplevelse, der byder på flotte dekorationer, der passer til sæsonen, uanset hvornår på året du kigger forbi. Og så kan du endda få lov til at glasere dine egne småkager i deres Icing School.

© iStock

10. Big Ben

Det er ikke til at komme udenom, at Big Ben er og bliver en af Londons smukkeste bygninger. Storslået og elegant - mere er der ikke at sige.

© iStock

11. Churchill Arms

Churchill Arms er med de mange potteplanter klistret til facaden Londons grønneste pub og ligeledes en af de mest fotograferede af slagsen.

12. Peckham's Asyl

Kapellet er et af det sydlige Londons mest dekadente og smukke steder ideelt til det romantiske bryllup. Lige netop af denne grund er steder dog oftest lukket eller reserveret til private events, så tjek hellere åbningstiderne en ekstra gang inden du besøger stedet.

© iStock

13. Den lyserøde kærligheds dør

Listen har allerede budt på én lyserød dør, men det skal ikke afholde the Love Door for at komme med også. Rygterne siger, at der bor to kunstnere bag den farverige dør. Gennem julen, halloween og andre højtider bliver døren pyntet med passende dekorationer, så den altid er et besøg værd.

14. Nunhead kirkegården

Kirkegården hører til blandt Londons syv fantastiske kirkegårde, der går under navnet Magnificent Seven. Kirkegården er flittigt brugt af Londons beboere til både gåture med hunden, løbeture og endda legende børn.

© iStock

15. Husene på Bywater Street

Besøg gaden på en tidlig mandag morgen, hvor ingen biler vil forstyrre dit syn og det perfekte billede. I samme omgang kan du tage et smut forbi det populære Saatchi Galleri, som ligger lige i nærheden.