Beliggenhed plus beliggenhed plus beliggenhed. Er lig Silkeborg

Silkeborg har sø, bakker, skove og å. For ikke at glemme Hjejlen og Himmelbjerget. Der er ikke noget at sige til, at mange får bygget deres drømmebolig i den jyske by. Få et gensyn med tre af dem.

Himmelbjergbyen i vintageudgave

En smuk plakat fra 20'erne, der viser de mest storslåede sider af Silkeborg - åen, skibet Hjejlen og lyset, der vælter ned over Himmelbjerget.

Vi har fundet plakaten på Antikbar.

Hjejlen - åens hyggelige maskot
© Hjejleselskabet

Hjejlen er den gamle hjuldamper, som blev bygget i 1861 og stadig tøffer rundt med turister på vej til Himmelbjerget, her på Remstrup Å.

Arkitekttegnet trylleri på lillebitte grund
© Tim Wahlfried

I BO BEDRE, november 2011, kunne man læse følgende om denne villa:
"I Silkeborg findes et helt usædvanligt hus, som får folk til at spærre øjnene op. Lige ned til åen, hvor Hjejlen og bådene sejler forbi, ligger Lone og Henning Jørgensens arkitekttegnede hus på en kun 15 m bred grund."

Se flere fotos og læs artiklen her.

En af Danmarks smukkeste beliggenheder
© Tim Wahlfried

Ægteparret Lone og Henning Jørgensen flyttede i 2008 ind i deres nybyggeri midt i Silkeborg på en af byen mest attraktive adresser, nemlig med å udsigt.Forud for flytningen lå en lang proces. Først nedrivningen af det eksisterende hus, Christiansborg, så en masse uforudsete problemer med grundvandet, og siden opbygningen af arkitekten Henrik Kamp Ditlevs visionære hus.

15 meter bred grund ...
© Tim Wahlfried
Funder Bakker uden for Silkeborg
© Tim Wahlfried

Ved Funder Bakke uden for Silkeborg ligger et helt særligt hus og skråner. Udsigten over Silkeborgsøerne er bjergtagende, og baghaven grænser op til skoven, der med sine mange stier og mountainbikeruter strækker sig mange kilometer i de jyske højdedrag.

Læs hele artiklen og se flere fotos fra BO BEDRE her.

Inspireret af Frank Lloyd Wright
© Tim Wahlfried
70'er-hus i Silkeborg forvandlet
© Mikkel Adsbøl

Han må da være fuldstændig sindssyg! Sådan tænkte og udbrød Anette Reiss, da hendes mand, Jesper Christensen, kom hjem og fortalte, at han havde fundet drømmehuset.

Huset i Silkeborg trængte nemlig virkelig til en istandsættelse, så selv efter at have set det, var hun stadig i tvivl. Faktisk så meget, at Jesper Christensen også blev det. Men tre uger efter havde de skrevet under på kontrakten. Og fem måneder senere flyttede de ind.

At de alligevel valgte at købe huset, skyldes blandt andet, at det har en arkitektur fra 70’erne, som parret forelskede sig i, og at det ligger i et dejligt kuperet område, med skov, marker og enge lige bagved.

Skøn forvandling
© Mikkel Adsbøl
Asger Jorn Museet

Asger Jorn Museet er en af de store attraktioner i Silkeborg.