Solnedgang over smukke London
© Getty Images

9 hidden gems, du skal opleve på din næste tur til London

Du kender helt sikkert attraktioner som London Eye, Big Ben og Oxford Street. Men hvad med de små unikke perler, der viser de knap så turistede sider af London og gør dit besøg i den pulserende kulturmetropol til noget ganske særligt?

Rejserestriktionerne er endelig på retur, og det er igen muligt at tage på weekend getaways til Europas fantastiske storbyer. For mange er London den perfekte destination til en miniferie – og med god grund. Selv for de berejste, der har besøgt byen en eller flere gange, er der stadig masser af gastronomi, kultur og arkitektur, der er værd at opleve.

Har du brug for inspiration, så se med her, hvor vi i samarbejde med VisitBritain guider til ni hidden gems, du bør udforske i den engelske hovedstad.

1. Brixton Village

I hjertet af området Brixton i den sydlige del af byen finder du et af Londons mest interessante street-markeder, Brixton Village. Gå på opdagelse i de små, unikke butikker, der ligger side om side i de overdækkede gader, og spis dig igennem forskellige verdenskøkkener i markedets mange lækre restauranter. Prøv for eksempel en autentisk okonomiyaki hos det japanske spisested Okan, eller besøg La Nonna, der serverer hjemmelavet pasta, italienske desserter og forfriskende aperitifs.

2. Exmouth Market

Kan du ikke få nok af hyggelig markedsstemning, er Exmouth Market i East London også et must. Markedet strækker sig blot over en enkelt gade, men stemningen er helt særlig, og butikkerne er en charmerende blanding af design, kunst, tøj og mad. Blandt andet kan du her få skænket en pint i verdensklasse på Mikkellers engelske brewpub. Fra Exmouth Market kan du tage videre til området The Angel, hvor du finder flere gode shoppinggader – for eksempel Camden Passage med antik- og vintageshops.

Kyoto Garden i Holland Park
© Getty Images
© Getty Images

4. Little Venice

Tæt på Paddington Station ligger Little Venice med hyggelige kanaler, gamle husbåde og finurlige caféer og pubs. Snup en kaffe to go, og gå en formiddagstur langs kanalen, eller hop på London Waterbus, og oplev de unikke omgivelser fra vandsiden. Når du er i området, så læg også vejen forbi Paddington Basin, der er kendt for sine sjove arkitekttegnede broer, flydende park og gode spisesteder – blandt andet bådrestauranten Darcie and May Green, der serverer en eminent brunch.

5. Sir John Soane’s Museum

Sir John Soane’s Museum er et såkaldt “husmuseum” og helt sikkert ikke som nogen anden kunstudstilling, du tidligere har set. Kom indenfor i det historiske townhouse, hvor den neoklassiske arkitekt John Soane boede og arbejdede indtil sin død i 1837. I museets spektakulære rammer kan du se originale tegninger og modeller fra Soanes projekter og opleve arkitektens personlige og meget imponerende samling af malerier, skulpturer og antikviteter fra forskellige perioder og verdenshjørner.

© Artist Residence

6. Artist Residence

Vil du gøre dit besøg i London ekstra særligt, kan du også tænke overnatning ind som en del af oplevelsen. På det lille boutique hotel Artist Residence på Cambridge Street får du både perfekt beliggenhed og en skøn atmosfære. Hotellet ligger i et gammelt townhouse, og de i alt ti værelser er indrettet i hver deres stil – med vintage møbler, modige farver og limited edition-kunst på væggene. På nederste etage ligger caféen The Clubhouse, der serverer morgenmad og frokost og bliver til cocktailbar om aftenen.

7. Londons hemmelige barer

Londons gader bugner med restauranter og barer. Også flere, end øjet lige kan se! Flere steder i byen gemmer kældre, kiosker og sågar offentlige toiletter på skjulte indgange til såkaldte “speakeasies” – hemmelige steder, som du skal kende til på forhånd for at finde vej til. I en nedlagt togstation i hjertet af Soho ligger for eksempel den 40’er-inspirerede bar Cahoots, og i en lille telefon- og computerbiks ved navn The Macsmiths i East London finder du indgangen til den intime cocktailbar The Natural Philosopher.

Ølbryggeri i East London
© Getty Images

8. The Beer Mile

Londons ølscene er eksploderet de seneste år, og særligt i ét bestemt hjørne af byen. Området Bermondsey nær Tower Bridge er hjem for flere eminente tapperier og mikrobryggerier, og du kan opleve en hel række af dem på én og samme eftermiddag ved at gå ruten The Bermondsey Beer Mile. Start med en red ale på det hyggelige Southwark Brewing Company på Druid Street, og find så ud af undervejs, hvilke af de i alt 17 forskellige steder du vil gøre stop ved. Du kan finde ruten her.

© Getty Images

9. Dagstur til Bath

Den historiske by Bath ligger kun en times togtur fra pulserende London, men føles som en helt anden verden. Bygningerne og gaderne ligner mest af alt noget fra en Jane Austen-roman, og de gamle romerske bade, som Bath har fået sit navn efter, har sikret byen en plads på UNESCOs liste over verdensarvssteder. Slap af i de naturlige varme kilder hos Thermae Bath Spa, eller dyk ned i historien på gallerier og museer. For den arkitekturinteresserede er der masser at opleve på en slentretur i centrum – blandt andet Pulteney Bridge, som anses for at være en af de smukkeste broer i verden.

3 tips til den perfekte London-tur

1. Hold øje med aktuelle udstillinger
Londons kunstscene byder på nye udstillinger og events hver uge. Hold øje med visitbritain.com, hvor du kan få et overblik over, hvad der sker i byen, mens du er der.

2. Book entré og bord i god tid
Ligesom i den danske hovedstad kan der også være rift om pladserne på Londons hotspots. Sørg derfor for at booke entré til oplevelser og bord på restauranter i god tid. Måske endda hjemmefra på udvalgte steder, du bare ikke vil gå glip af.

3. Spring køen over med Google Maps
Vil du også helst slippe for at bruge ferien på at stå i kø? Søg på museet eller attraktionen, du vil besøge, i Google Maps, og kig så under “Populære tidspunkter”. Her kan du både se, hvornår der typisk er travlt, og hvor mange mennesker der er lige nu.