Kia Sportage bil kører gennem plantage

7 naturskønne perler i Danmark, du skal opleve dette efterår

Flot natur, frisk luft og udflugter i det fri behøver ikke kun at høre sommermånederne til. Her får du syv destinationer, der bestemt også er et besøg værd i efteråret.

Der er ingen tvivl om, at vi danskere er blevet bedre til at komme ud i naturen og nyde vores smukke land. Weekendture ud i det blå og såkaldte mikroeventyr i nærområdet er blevet en fast del af sommerens program hos mange, men det behøver ikke stoppe her. Tag på roadtrip i efteråret, og oplev naturen i et helt nyt lys – og i nye, varme efterårsfarver.

Vi har været på udflugt i den nye Kia Sportage Plug-in Hybrid og guider her til syv naturskønne steder, du skal opleve dette efterår. God læselyst – og god tur!

1. Lyngklædte bakker og storslåede udsigter

Tibirke Bakker

Øst for Tisvilde Hegn på Nordsjælland ligger Tibirke Bakker. Et fredet område, som består af lyngklædte moræneskråninger, der bølger sig gennem landskabet så langt øjet rækker.

En gåtur her byder både på imponerende udsigter og masser af højdemeter i benene. Fra områdets højeste punkt “Udsigten”, der rækker 57 meter over havet, kan du på en klar efterårsdag se hele vejen til Arresø, Gribskov og Roskilde Fjord.

2. Fine gartnerier og hyggelige gårdbutikker

Bagagerum med blomster

Den nye Kia Sportage Plug-in Hybrid er skabt i et elegant design, der gemmer på mange praktiske detaljer. Blandt andet en rummelig kabine og et stort bagagerum, hvor der er plads til lidt af hvert – fx. friske grøntsager eller andre spændende sager, du finder undervejs på din roadtrip.

Gartneri og drivhusbutik

Har du lagt mærke til, at himlen er ekstra blå i september? Det er ikke synsbedrag! På denne tid af året begynder koldere og tørrere luft at strømme ned over Danmark fra nord, og det får himlen til at synes mere klar og blå. Endnu en god grund til at køre på weekendtur.

© Thomas Dahl

Rundt omkring i landet byder spændende gartnerier som Gartneri Toftegaard, Sct. Hans Have og Grennesminde dig indenfor til en verden af planter, blomster, grøntsager og krydderurter.

Her kan du nyde en god kop kaffe i hyggelige drivhuscaféer og gå på opdagelse i de bugnende gårdbutikker, hvor du nemt kan fylde bilen med grøntsager i sæson og fine planter, du måske ikke har set før. De fleste gartnerier har sæsonåbent, så husk at tjekke stedernes åbningstider, før du tager afsted.

3. Havekunst og en gåtur tilbage i tiden

Søholt Barikhave

På Lolland ligger en have, der ikke ligner de fleste. At træde ind i Søholt Barokhave er som at rejse flere hundrede år tilbage i tiden – og med god grund. For faktisk er de ældste planter og træer i haven mere end 300 år gamle.

Her bliver du omsluttet af stramme alléer, geometriske hække og lange, lige stier, der sender tankerne til Versailles i Frankrig, som haven også er inspireret af. Nyd en gåtur i de grønne omgivelser, lyt til springvandets rislen, og glem ikke at kigge ind i det idylliske orangeri.

4. Store smagsoplevelser i grønne omgivelser

Den Grønne Verdens køkkenhave på Lolland
Bænk med udsigt ved Vejby Strand

Den nordsjællandske kyststrækning er et populært udflugtsmål om sommeren, men resten af året er strækningen mindst lige så smuk. Området omkring Vejby Strand byder på uendeligt mange fine udsigtspunkter, hvor du kan slå dig ned på en bænk eller i græsset og suge den betagende udsigt over havet til dig.

Mærk den friske havluft, der sætter alle tanker i hovedet på pause, og kom helt ned i gear. Tag trappen ned fra de stejle skrænter, og gå en lang tur ved vandet, eller udforsk det bakkede Heather Hill, der ligger lige i nærheden.

6. Overnatning i naturskønne omgivelser

Bil holder foran Mangholm Badehotel

Kia Sportage Plug-in Hybrid er designet til at køre smart – og se smart ud. Bilen kører på ren el ved lavere hastigheder og har en en sporty silhuet, der passer til både bykørsel og roadtrips i naturen.

Placeret helt ud til skrænten og med udsigt over Kattegat ligger Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje. Det idylliske hotel er oplagt til weekendturens overnatning eller som udflugtsmål, hvis efterårsvejret byder på blæst og regn. Fra restauranten kan du nyde en let frokost, en varm kop kaffe eller en dejlig middag med fuld panoramaudsigt ud over vandet. Her er der med andre ord rig mulighed for at blive betaget af naturen, selvom det er køligt udenfor.

7. Et landbrug på naturens præmisser

Mangholm naturlandbrug

Midt imellem populære udflugtsmål som Arresø og Gribskov ligger Mangholm. Et økologisk landbrug, der i weekenderne byder gæster indenfor til et indblik i en verden, hvor alt foregår på naturens præmisser. Gå en tur i det smukke landskab, besøg gårdens dyr, mærk den landlige idyl, og nyd naturens stilhed. Slut af med en velfortjent pause i den hyggelige café eller restaurant, hvor maden er lavet med egne råvarer, som du også kan købe med hjem fra gårdbutikken.

Kia Sportage på grusvej med grønne hække