© Getty

7 hidden gems, du skal opleve på din næste tur til Oslo

Oslo er især kendt for sine ikoniske bygninger og moderne arkitektur, men det er ikke alt, du kan opleve i den livlige norske hovedstad. Læs med her, hvor vi har samlet syv skjulte perler, der er værd at rejse efter.

Måske forbinder du Oslo med Edvard Munch, Holmenkollen og det berømte operahus. Men den norske hovedstad har også meget andet at byde på end kunst, historie og moderne arkitektur.

Oplev byen som de lokale, og mærk hvordan beroligende natur og pulserende byliv forener sig på fineste vis. I samarbejde med Aalborg Lufthavn guider vi her til syv unikke oplevelser, du ikke må gå glip af på din næste tur til Oslo.

Oplev de traditionelle, farvede træhuse, der er masser af i Grünerløkka og hele Oslo.

© Getty

1. Grünerløkka

Grünerløkka er Oslos svar på Nørrebro – et gammelt industriområde, der med tiden er blevet et af de mest hippe områder i byen. Her finder du trendy caféer, cool barer og massevis af små vintage- og designbutikker.

Nyd Oslos bedste kaffe på den hyggelige café Tim Wendelboe, spis dig mæt i alt fra norske specialiteter til internationale retter i Mathallen, og slut dagen af med en lokal øl på Grünerløkka bryghus.

2. Sauna med havudsigt

Gør som nordmændene, og start dagen med et forfriskende dyp i fjorden efterfulgt af en lun tur i sauna. I Oslo er der rig mulighed for at tage den nordiske tradition til dig – og så endda på smukkeste vis.

Langs Oslos havn kan du nyde en saunatur med udsigt til fjorden i en af de mange saunaparker. Du kan også leje en flydende sauna med privat kaptajn, så du kan slappe af i varmen, mens du sejler rundt på vandet.

Skal det være ekstra lækkert, kan du tage saunaturen til næste niveau hos SALT, hvor oplevelsen kombineres med forfriskende drinks, koncerter og festlige events.

Tag på en naturskøn gåtur langs Akerselvafloden, der løber gennem byen.

© Getty

3. Den grønne sti

Du kender måske den kendte kulturrute langs Oslos havnefront, hvor du møder nogle af Oslos mest berømte bygningsværker. Men byen har også mange andre grønne åndehuller og ruter, hvor de lokale går tur, når de trænger til et afbræk.

Snør kondiskoene, og begiv dig ud på den skønne rute langs Akerselva, der går fra Maridalsvannet til Vaterland i centrum af Oslo. Her kommer du forbi både vandfald, skov, industrihistorie og gallerier, og du kan nemt tage en afstikker til hyggelige Grünerløkka. Snyd heller ikke dig selv for en pause ved Hønse-Lovisas hus, hvor du kan nyde en god kop kaffe og en vaffel i de fineste naturomgivelser midt i byen.

4. Unikke barer

De seneste år har Oslos cocktailscene forvandlet sig til et mekka med verdensklasse drinks, skjulte barer og enestående lokaler, som du aldrig har set dem før.

På Ostara Bar er verden vendt på hovedet, bartenderne ved Torggata Botaniske eksperimenterer med hjemmedyrkede elementer i deres cocktails, og hos Andre til Hoyre bliver du bogstaveligt talt inviteret med ind i dagligstuen.

Er du vild med speakeasy-konceptet med hemmelige barer, må du ikke snyde dig selv for en aften på The Conservatory. Den skjulte bar er umulig at få øje på, hvis ikke du ved, at den er der. Men bag facaden venter en fantastisk smagsoplevelse i stilfulde omgivelser, hvilket gør baren til et godt og mindre kendt alternativ til HIMKOK, der med sin plads på listen over top 50 bedste cocktailbarer i verden ikke er så hemmelig længere.

Norge er kendt for smuk natur, vandring og skiløb, men bare fordi du tager på storbyferie til Oslo, behøver du ikke gå glip af dette.

© Getty

Oplev Oslo fra vandsiden, og giv fødderne en pause på samme tid – et perfekt afbræk fra storbyferien.

© Getty

7. Ekstraordinære madoplevelser

Når sulten skal stilles, findes der masser af smagfulde muligheder i Oslo. Er du på tur langs den smukke havnefront, bør du aflægge Vippa et besøg. Det populære madmarked byder på lækker street food fra hele verden, mens du kan nyde den flotte udsigt over fjorden.

Kan du ikke få nok af god mad og flotte udsigter, må du også en tur til Grefsenkollen. På toppen af bakken ligger Grefsenkollen Restaurant, der blandt andet byder på sprøde pizzaer og en enestående panoramaudsigt over Oslo by og fjord.

I sommermånederne er et besøg hos Lille Herbern et absolut must. Den hyggelige restaurant ligger på sin egen lille ø uden for Bygdøy og byder på fantastiske fiskeanretninger og ægte østemning.