12 af Europas bedste museer

Få inspiration til en ferie, der byder på andet end sol, strand, caféer og shopping her, hvor vi har samlet 12 af Europas bedste museer.

1. British Museum, London
© jennyt

British Museum i London er dedikeret til menneskets historie og kultur. Museets samling på omkring otte millioner udstillingsværker er blandt de største og mest omfattende i verden. Samlingen består af værker fra alle kontinenter og illustrerer og dokumenterer historien om den menneskelige kultur fra dens begyndelse til i dag.

2. Centre Georges Pompidou, Paris
© pisaphotography / Shutterstock.com

Centre Georges Pompidou også kaldet Pompidou-centeret er en kunstinstitution og et berømt bygningsværk i Paris. Bygningen er opkaldt efter tidligere præsident Georges Pompidou og indeholder både Bibliothèque publique d' information, som er et stort offentligt bibliotek, Musée National d' Art Moderne, som er det største museum for moderne kunst i Europa og IRCAM, som er et center for musik og akustisk forskning.

3. Rijksmuseum, Amsterdam
© Dennis van de Water / Shutterstock.com

Rijksmuseum er et nationalmuseeum i Amsterdam og blev grundlagt i Haag i 1800 og flyttede til Amsterdam i 1808. Den nuværende hovedbygning er designet af Pierre Cuypers og åbnede først sine døre i 1885. Efter en tiårig renovering, som kostede over 2.790 milioner kroner, blev hovedbygningen genåbnet d. 13. april 2013 af dronning Beatrix. I 2013 var museet det mest besøgte i Holland med et rekordstort antal på 2,2 millioner besøgende.

4. Louvre, Paris
© Brian Kinney / Shutterstock.com

Louvre eller Louvre-museet i paris er et af verdens største museer og et historisk monument. På museet kan kunstelskere glæde sig over 35.000 værker, herunder selvfølgelig Mona Lisa. Med mere end 9,7 milioner besøgende hvert år er Louvre verdens mest besøgte museum.

5. Museum del Prado, Madrid
© Sean Pavone / Shutterstock.com

Pradomuseet i den spanske hovedstad Madrid er et af de mest anerkendte og betydningsfulde kunstmuseer i verden. I dag indeholder museet en stor samling på mere end 8.200 tegninger, 7.600 malerier, 4.800 trykværker og 1000 skulpturer.

6. Tate Modern, London
© chrisdorney / Shutterstock.com

Tate Modern er et moderne kunstgalleri i London, der siden åbningen i 2000 har udviklet sig til et af verdens mest populære museer for moderne kunst. Museet udstiller værker af bl.a. Dali, Magritte og Matisse og er en del af Tate gruppen sammen med Tate Britain, Tate Liverpool, Tate St. Ives og Tate Online.

7. Museumsinsel, Berlin

Museumsinsel eller på dansk kaldt Museumsøen er Berlins ældste og mest kendte museumskompleks. Her kan du finde en samling af fem statsmuseer i verdensklasse: Pergamonmuseet, Altes Museum, Neues Museum, Alte Nationalgalerie og Bodemuseum. Museerne blev bygget mellem 1824 og 1930 og er i dag optaget på Unescos liste over verdens kulturarv.

8. Uffizi Gallery, Firenze
© QQ7

Med sin enorme kunstneriske arv er det italienske kunstmuseum Uffizi Gallery et af de vigtigste og mest kendte museer i verden. Efter en betydelig omorganisering i det 17. århundrede, hvor mange samlinger blev overført til andre museer, er Uffizi Gallery hovedsageligt et billedgalleri med tusindvis af værker, der spænder fra det 13. til det 18. århundrede.

9. National Gallery, London
© Marco Rubino / Shutterstock.com

National Gallery er et kunstmuseum på Trafalgar Square i London. Museet blev grundlagt i 1824 og huser en samling af over 2.300 malerier, som stammer fra midten af ​​det 13. århundrede til det 19. århundrede. Der er gratis entre til museet, der indeholder mange værker fra bl.a. Constable og Van Gogh.Det er det femte mest besøgte kunstmuseum i verden efter Louvre, Metropolitan Museum of Art, British Museum og Tate Modern.

10. Serralves Museum, Porto
© Carlos Neto / Shutterstock.com

Serralves, som ligger i Portugal, er en kulturinstitution for moderne kunst bestående af et museum, en park og en villa. Museet er tegnet af Álvaro Siza Vieira og er det mest besøgte museum i landet med mere end 300.000 besøgende om året.

11. Museum of Broken Relationships, Zagreb
© paul prescott / Shutterstock.com

Museum of Broken Relationships ligger i Zagreb, Kroation og er et af verdens mest unikke museumer. Det blev bygget på en meget simpel forudsætning - de universelt forståelige følelser af kærlighed og tab. Museets samling består af stemningsfulde genstande fra forliste kærlighedsforhold, som vises anonymt med personlige historier.

12. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid
© Lucky Team Studio / Shutterstock.com

Kunstmuseet Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía i Madrid, Spanien, åbnede sine døre i 1990. I dag har museet status som landets nationale museum for moderne spansk og international kunst, og med en stor og markant udformet tilbygning af den franske arkitekt Jean Nouvel, som åbnede i 2005, er museet blevet et af verdens største for moderne kunst.