11 mindre kendte steder på UNESCO’s verdensarvsliste

I dag er der over 1000 destinationer på UNESCO’s Verdensarvliste. Vi guider dig til 11 mindre kendte steder, der absolut er et besøg værd!

UNESCO’s Verdensarvliste

UNESCO’s Verdensarvliste indeholder både naturområder, bygninger og monumenter verden over. De er hver især blevet udvalgt til at være en del af verdens kulturelle arv.

I dag er der over 1000 destinationer på UNESCO’s Verdensarvliste. Der er i de seneste år blevet lagt ekstra fokus på at få flere destinationer på listen, som har en forbindelse til de traditionelle traditioner.

Vi giver dig en guide til 11 fascinerende steder på UNESCO’s Verdensarvliste, du bare må besøge!

1. Antequera Dolmens i Spanien

I hjertet af Andalusien i Sydspanien ligger Antequera Dolmens. Her står fem imponerende monumenter, tilbage fra den nye stenalder og bronzealderen. Denne seværdighed blev tilføjet til UNESCO’s Verdensarvliste i 2016.

2. Historiske landsbyer i Japan

Midt i et bjergområde ligger flere landsbyer, der i dag er blevet historisk kendt for sine huse, der er udført i Gassho-style. Landsbyerne er ofte bedre kendt som ”Historic Villages of Shirakawa-go and Gokayama”.

3. Den gamle bydel i Dubrovnik, Kroatien

Den gamle by er kendt for at have Europa mest velbevarede bymure, der strækker sig over 2 kilometer og er 25 meter høj. Blandt murenes strækning indgår 15 idylliske tårne og to højfæstninger.

4. Halong bugten i Vietnam

Halong bugten i Vietnam byder på mere end 1.600 små uberørte øer. Øerne opleves bedst med båd, så du har mulighed for at sejle rundt mellem dem.

5. Blue Mountains og John Crow National Park på Jamaica

Her kan du opleve unikke grønne områder, der byder på udkigspunkter, vandfald, frodige regnskove og eksotiske dyr og planter.

6. The Great Rift Valley i Kenya

I løbet af flere millioner år har tre kontinentplader bevæget sig langsomt væk fra hinanden, hvilket i dag har skabt en række kløfter og sprækker, der udgør Great Rift Valley. Stedet er også hjem for flamingoer, pelikaner, giraffer, løver og vilde hunde.

7. Arkitektur af Le Corbusier

(Argentina, Belgien, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan og Schweiz)

Den schweiziske arkitekt Le Corbusier har udført unik arkitektur i syv forskellige lande. Han er blandt andet kendt for at have opført Chapelle Notre Dame du Haut i Frankrig (på billedet) og Nationalmuseet af vestligt kunst i Japan.

8. Iguazu National Park på grænsen mellem Brasilien og Argentina

På grænsen mellem Brasilien og Argentina ligger Iguazu National Park, der byder på et enormt vandfaldt samt en nationalpark med massevis af frodige træer og planter.

9. The Churches of Peace i Polen

The Churches og Peace i Jawor og Swidnica i Polen, er de største bindingsværkshuse i Europa, der har stået siden det 17. århundrede. Kirkerne er udført i træ.

10. Al Hijr i Saudi Arabien

I Saudi Arabien står 111 monumenter med unikke facader lavet af naturlige sandsten.

11. Mayaruinerne ved Copáns i Honduras

Honduras er et land i Nordamerika, hvor bystaten Copán byder på spektakulære ruiner. Ruinerne er en af de største og vigtigste udgravninger fra mayahøjkulturens tid.