Nu kan du officielt stå på ski i Danmark

De første skiløbere har indviet BIGs Amager Bakke.

© CopenHill

CopenHill

... også kendt som Amager Bakke, har langt om længe haft deres officielle åbningsweekend.

Nu kan skientusiaster få den endorfingivende følelse af at suse ned ad et bjerg eller afprøve andre udfordrende bjergaktiviteter, uden at skulle ud på den helt store rejse. Det hele foregår nemlig et stenkast fra Indre By i København, nærmere Amager, som har fået sin helt egen grønne bakke.

Her er et bredt udvalg af begivenhedsrige outdoor-aktiviteter, hvor du eksempelvis kan: Stå på ski på en kold som varm dag, vandre og løbe i et anderledes terræn, tage til autentisk afterski, besøge restauranter og meget mere. Det er alle oplagte aktiviteter til kvalitetstid, omend det er med familien, kollegaerne eller vennerne.

Prikken over i'et er den unikke udsigt pga. den usædvanlige højde, som gør oplevelserne en anelse mere værdifulde.

© CopenHill

Et rekreativt og bæredygtigt initiativ

CopenHill er et multifunktionelt arkitekturprojekt og idé af arkitektvirksomheden, Bjarke Ingels Group, i samarbejde med landskabsarkitekter fra SLA.

Idéen var at skabe et sted, der kunne noget mere end udelukkende at forbrænde affald bæredygtigt, og som fordelagtigt kunne bruges rekreativt af borgerne.

Dette resulterede i et bæredygtigt forbrændingsanlæg formet som en bakke, med aktiviteter på toppen som eksempelvis skisport. Projektet blev derfor både gavnligt for målet mod et CO2-frit København i 2025 og ikke mindst for borgerne, der blev beriget med en ny form for kulturel oplevelse.

– Et krystalklart eksempel på hedonistisk bæredygtighed - at en bæredygtig by ikke kun er bedre for miljøet - den er også sjovere for borgernes liv, mener Bjarke Ingels, grundlægger & kreativ direktør, BIG.

Se flere billeder fra det æstetiske CopenHill nedenfor.

© CopenHill
© CopenHill