Gratis designmarked: Byt eller få repareret dine ting

Design X Change er et nyt marked med fokus på design og bæredygtighed, der finder sted i weekenden 20.-21- maj. Her kan du bytte brugt design, få repareret fx din designlampe, hvis den er gået i stykker og få viden om, hvordan designere arbejder med bæredygtighed.

Bæredygtighed er det nye omdrejningspunkt for design - uanset om det gælder møbler, tøj, lamper eller arkitektur. Og netop bæredygtighed er i fokus, når Designmuseum Danmark i samarbejde med Design Denmark og Danske Kunsthåndværkere og Designere samt med støtte fra Københavns Kommune åbner for Design X Change: Et marked, hvor man kan få viden om bæredygtigt design, bytte sine fejlkøb, så de får nyt liv, eller få repareret tøj eller møbler, der er gået i stykker.

  • Vi har brug for visionære designere, som kan udvikle ideer og produkter, der giver løsninger på fremtidens udfordringer. Til Design X Change kommer designere, som bruger bæredygtighed som et springbræt i stedet for en stopklods. Det synes jeg er inspirerende, og jeg glæder mig til at se markedet”, siger Anna Mee Allerslev, Beskæftigelses- og Integrationsborgmester i København om baggrunden for Design X Change.

På markedet vil man kunne møde både møbeldesignere og tøjdesignere, der viser eksempler på deres arbejde, ligesom man kan stifte bekendtskab med flere forskellige former for Urban Gardening.

Derudover vil der være et arbejdende værksted, hvor man kan få repareret designlamper og -møbler, få repareret tøj, der trænger til en kærlig hånd eller give nyt liv til en iPhone, der er gået i stykker.

Design X Change finder sted 20. og 21. maj fra kl. 10 - 16 på Design Museum Danmark, Bredgade 68 i København. Der er gratis adgang.