Scenen på Betty Nansen Teatret
© bettynansen.dk

Én på teateropleveren

Vi har samlet fem af Københavns unikke teatre og deres kommende forestillinger til dig, uanset om du er til musikalsk teaterkoncert eller klassisk dramatik. Der er noget for enhver smag.

Teatertid

København er et teatermekka i særklasse. I alle hovedstadens bydele finder du alt fra små, gamle serveringsteatre til store nationalscener. Den kommende efterårs- og vintersæson er allerede skudt i gang, og vi har samlet fem forestillinger, som ser aldeles lovende ud.

Betty Nansen Teatret

Betty Nansen Teatret
© bettynansen.dk

På Frederiksberg Allé 57 finder du et smukt, gammelt teater. Et teater opført i 1852 som Frederiksberg Morskabsteater, senere hen omdøbt til Frederiksberg Teater, og nu kendt under navnet Betty Nansen.
Netop den berømte og folkekære skuespiller Betty Nansen blev chef for det daværende Frederiksberg Teater i 1917, og satte så markant et præg på teatret, at hun fik det opkaldt efter sig.

I dag lægger Betty Nansen Teatret scene til adskillige forestillinger året rundt – alle med fokus på høj, international kvalitet og fremragende scenekunst.

Forestillingen Livlægens Besøg er på plakaten fra den 17. november til den 18. december 2016. En fortælling om forbudt kærlighed og magtspil i kongens København i 1760’erne. Stykket er skrevet efter Per Olov Enquist’ roman af samme navn, og instrueret af Emmet Feigenberg.

Billetter kan købes på bettynansen.dk

Aveny T

Aveny T på Frederiksberg Allé
© Aveny T

Lidt længere nede af vejen, op mod Frederiksberg Runddel, finder du Aveny T. Et teater, som opstod i 1919 under navnet Føniks-teatret, og som siden hen har været kendt under adskillige navne. I 1957 overtog Stig Lommer teatret og navngav det Aveny-Teatret.

Fra den 14. oktober til og med den 26. november kører forestillingen American Spirit.

Med udgangspunkt i en fortælling om musikeren Johnny Cash, er American Spirit en teaterkoncert med fokus på legendens præg på amerikansk musik.

Forestillingen er instrueret af den anerkendte Rolf Heim (Nick Cave Teaterkoncert mm.).

Billetter kan købes på ticketmaster.dk

Teatret ved Sorte Hest

Teatret ved Sorte Hest
© sortehest.com

Dette teater har et andet repertoire, sammenlignet med de fleste andre teatre i København. Her opføres alt fra absurde klassikere til storytelling og egenprouktioner.

Teatret ved Sorte Hest er et de ældste intimteatre i København. Det er grundlagt i 1978, og har fået navn efter Sorte-Hest-placeringen på Vesterbro.

Fra den 29. november til den 10. december kan du opleve forestillingen Sange fra en fribytter. En musikalsk fortælling om den store danske digter, Tom Kristensen, som ønsker at bringe poesien ud i gaderne.

Stykket er skrevet Jesper Lohmann, som ligeledes spiller Tom Kristensen i forestillingen.

Billetter til forestillingen kan finde på teaterbilletter.dk

Folketeatret

Folketeatrets foyer
© folketeatret.dk

Danmarks ældste folkelige teater ligger i Nørregade. Folketeatrets bygning blev grundlagt tilbage i 1857, og er i dag et anderkendt teater med en bred appel.

Folketeatret har, foruden Store Scene beliggende i Nørregade, to mindre scener - Hippodromen og Snoreloftet. Selve Folketeatret er en fusion fra 2007 mellem Folketeatret i Nørregade og Det Danske Teater.

Fra den 6. oktober til den 4. december kan du opleve den charmerende fortælling om Frøken Nitouche, i en gendigtet og bearbejdet version af Vase & Fuglsang. I hovedrollerne ses Pelle Emil Hebsgaard og Karin Nordly-Holst som Nitouche og Celestin.

Det oprindelige manuskript er af Meilhac og Millaud, bearbejdet af Fase & Fuglsang, og instrueret af Kasper Wilton.

Billetter kan findes på teaterbiletter.dk

Nørrebro Teater

Nørrebro teater
© kbht.dk

Nørrebro Teater ligger i Ravnsborggade på Indre Nørrebro, og åbnede første gang dørene for sit publikum i 1886 - hvor det fungerede som serveringsteater. Nørrebro Teaters repertoire består af underholdende og meningsfulde teater- og musikforestillinger, der forholder sig til nutiden og ikke er bange for at lade humoren stå på skuldrene af alvoren.

Fra den 23. november til den 23. december ruller forestillingen Svantes Lykkelige Dag. Benny Andersens kendte sangfortælling om netop Svante får helt nyt liv, i en interessant og musikalsk genfortolket folkekomedie.

I hovedrollerne ses Anders W. Bertelsen og Lise Baastrup. Stykket er instrueret af Niclas Bendixen.

Billetpriser, spilledage mm. kan findes på nbt.dk