Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Her er julens allerførste nyheder

Der er rig mulighed for at få opdateret både dit julestel og julepynt. Du kan godt begynde at glæde dig.

Julen begynder tidligere og tidligere

... og varer lige til påske. Her på redaktionen glæder vi os til jul, og vi er i fuld gang med at forberede os. Vi har allerede fået fingrene i julens allerførste nyheder, som vi nu kan dele med jer.

Rosendahl Design Group er nemlig klar med nyhederne fra deres mange brands, blandt andet Kähler, Holmegaard, Bjørn Wiinblad - og selvfølgelig selve Rosendahl.

Alle julenyhederne forventes i butikkerne fra start september.

© Holmegaard

© Holmegaard

Julekugler fra Holmegaard

Keramikerduoen Meyer-Lavigne har for Holmegaard nyfortolket den klassiske julekugle.

Kollektionen af julekugler kalder de Souvenir og i den findes syv forskellige ensfarvede eller dekorerede glaskugler iklædt julens klassiske farver.

Kuglerne balancerer både at være moderne og eksklusive, og samtidig have et hjemmelavet og personligt look, der opstår ved at hver kugle er malet i hånden og dermed er unik.

Souvenir kuglerne koster mellem 129,95 og 149,95 kr.

Kähler

© Kähler

Kähler

© Kähler

Kählers populære julestel

Forrige år præsenterede Kähler deres julet version af deres klassiske Hammershøi-stel, som der siden er blevet bygget videre på.

I år udvider Kähler det populære stel med flere dele og flere nye motiver, malet af samtidskunstner Rikke Jacobsen.

I år inkluderer Kählers Hammershøi nyheder fade, vaser og en serveringsskål, der ligesom resten af stellet har den snoede cedergren som gennemgående designfeature både indeni og udenpå de enkelte dele. Ny i motivkredsen er den plisserede engel, som i douce lyseblå toner refererer til japansk origami og moderne papirtrends, mens paddehatten, rødkælken og rensdyret i moderne streg emmer af nordisk natur.

Igen i år tilføjes et julekrus og en julekugle i 2020 version.

© Kay Bojesen

© Kay Bojesen

Nye figurer fra Kay Bojesen

Kay Bojesen har tilføjet to nissebørn til familien af figurer, der tæller den originale Julmand og Nissemor.

Inkarnerede fans vil genkende de nye figurer som Lise og Ole, et tvillingepar, som Kay baserede på hans egen hans egen nevø og niece, der siden 1930’erne har spillet flere roller i Bojesen-universet og nu lanceres af Kay Bojesen Denmark med en moderne julemakeover.

Jule-Lise og Jule-Ole målet 19 cm i højden og er udført i FSC®-certificeret bøgetræ og koster hver især 599,95 kr.

Rosendahl Karen BLixen jul

© Rosendahl

Lysende nyheder fra Rosendahl

Smykkedesigner Zarah Voigt har til julen 2020 udviddet Karen Blixen-serien med en kollektion, der hylder den nordiske lyskultur med to grafiske design i børstet metal.

En forsølvet og en forgyldt bloklysestage i to størrelser og en lysmanchet der kommer i pakker med to styk.

Bjørn Wiinblad jul nyhed

© Bjørn Wiinblad

Bjørn Wiinblad jul nyhed

© Bjørn Wiinblad

Engle og Lucia

Folkekære Bjørn Wiinblad lægger denne jul navn til en serie af engle-ophæng, samt en Lucia Lysestage i hvid keramik med firfarvet mønster.

Engleophæng koster 149,95 kr. for tre styk, mens Lucia Lysestagen koster 249,95 kr.

© Holmegaard

© Holmegaard

Holmegaards julenyheder

Ann-Sofi Rommes mundblæste juleophæng for Holmegaard er en fortolkning af klokken, istappen, hjertet, kuglen og stjernen.

Årets nye motiv er juletulipanen, der emmer af natursymbolik og med sin sødme og markante røde farve er indbegrebet af nordisk jul.

Glasornamenterne med bånd til ophæng måler 8 cm og koster 119,95 kr. stk., men årsklokken også fået i en større størrelse på 10 cm til 199,95 kr.

Jette Frölich har for 40. år i træk designet en juleflaske for Holmegaard. Årets motiv er inspirerer af historien om ”The Night before Christmas” og sender en reference til flaske nummer 1, der også havde grantræet som visuelt fikspunkt. Jette Frölich motiver pryder en hel kollektion i glas, der fået fra mellem 99,95 kr. og 399,95 kr.