Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Udhus skal indrettes til opbevaring og gæsteværelse

Hvordan indrettes udhuset optimalt, så der bliver plads til det hele? Arkitekten rådgiver.

Gennemgangsrum med lidt privatliv?

Hej Lone,

Min kæreste og jeg har begge været gift før og vi er nu flyttet sammen i en, for os begge to, ny bolig.

Lidt længere væk fra begges familier men det er et skønt hus, og vi syntes, at det var vigtigt at starte vores nye liv sammen et nyt sted.

Vi har ikke overvældende mange kvadratmeter men vil alligevel prioritere at få plads til et gæsteværelse, hvor vores børn og børnebørn kan være, når de kommer.

Imellem hus og garage er der et stort udhus, der ligger lunt imellem de to murede bygninger og som ifølge ejendomsmægleren godt kan godkendes til ophold, hvis det bliver isoleret og vinduet gøres større.

Problemet er, at det er et gennemgangsrum, men også at det er vores eneste opbevaringsmulighed, da der ikke er loftrum eller kælder i huset.

Hvis du kan komme op med en god indretning hvor der både er plads til gæster og en masse opbevaring, så vil det være en kæmpe hjælp.

De bedste hilsener Margit og Erik.

Kære Margit og Erik,

Hvor er det dejligt og livsbekræftende med jeres nye kærlighed og gæstfrihed, og begges familier der gerne kommer i jeres nye hjem, tillykke med det.

Jeg kan godt lave en fin indretning til jer, der får rummet til at fungere rigtig godt, men vil lige starte med at sige, at I skal sikre jer, at I nu også kan få tilladelse fra kommunen, så det ikke kun var et salgsgimmick fra sælgers side.

Det er sket mange gange før at man som køber i en salgssituation bliver lovet en masse ting, som så viser sig at være meget vanskeligere end antaget.

Jeg har for eksempel bygget det meste af en lejlighed om for at få et nyt køkken med adgang til altan, for så, efter indflytning, at erfare at over- og underbo ikke ville give tilsagn om det, og at sælger aldrig havde undersøgt noget som helst om altan, hverken i opgang eller hos kommunen.

Laaang næse fik vi, ingen altan men dog stadig et fantastisk køkken…

Når det så er sagt, så tilbage til udhuset/gæsteværelset.

Heldigvis for indretningen, sidder de to døre til hhv. hus og garage i samme ende, så der er god plads til møblering.

Døren imellem hus og udhus kan nok ikke pilles ved, hvorimod det må være muligt at flytte døren ud til garagen, der jo er et stort rum.

I dag sidder døren helt op mod væggen i udhuset, men rykker I den godt 65 centimeter ind i rummet, får I hele endevæggen at placere skabe op ad. Det giver plads til 3 stk. 60 cm brede skabe og to skabe på 80 cm bredde.

På den anden side af dørene placerer I endnu en række garderobeskabe, fire styks á 60 cm. bredde, og det bliver så afskærmningen imellem jeres opbevaring og det nye gæsteværelse.

Åbningen bliver cirka en meter, og her kan I lukke let af med et gardin eller mere solidt med en skydedør, hvis I mener der bliver meget trafik frem og tilbage.

Hvis I afslutter skabene ind mod gæsteafdelingen med en let væg af krydsfinér, så husk at føre et kabel til sengebelysning.

Jeg kender ikke alderen på jeres børnebørn, så jeg har skitseret plads til i alt fire sengepladser, en dobbeltseng i hjørnet og en dobbeltmadras på 80 x 200, der kan være til at slå ud, så der kan blive plads til fire.

Dobbeltsengen kan selvfølgelig også være til at slå ud, så I har en lille stue, når der ikke er gæster.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

Relaterede Artikler