Trend: Dette materiale hitter i indretningen

Det er både billigt og bæredygtigt, og så tilfører det masser af personlighed og charme til dit hjem.

Smukt, bæredygtigt og praktisk

Det er selvfølgelig det populære hør, som vi snakker om. Der er nemlig rigtig mange, som har taget det populære materiale til sig og gjort til en fast del af indretningen. Og det er der flere gode grunde til. Én af dem er, at hør er et bæredygtigt materiale. Hvis man sammenligner det med bomuld, så bruges der mindre vand og færre pesticider i dyrkningen af hør, og så er det også bionedbrydeligt.

Udover at hør er både smukt og bæredygtigt, så har det også rigtig mange praktiske egenskaber, som gør det smart at bruge i indretningen. Du kan blive meget klogere på det populære materiale her, og vi inspirerer dig samtidig til, hvordan du kan bruge det i indretningen.

Sov godt

Hør er særligt populært i soveværelses-indretningen, hvor det efterhånden ofte ses som både sengetøj og sengetæpper. Og det er der en ganske særlig grund til.

Hør er nemlig temperatur-regulerende, hvilket betyder, at når det er varmt, så køler det dig ned, og når det er koldt, så varmer det dig. Derudover er det populære materiale fugtabsorberende, så du slipper for at vågne op svedig.

Leg med lyset

Smukke, flagrende gardiner ses også ofte i hør, og grundet materialets lette vægt og nærmest luftige udtryk er gardinerne på én og samme tid smukke og diskrete.

Hørgardiner kan fås i både mørke og lyse farver, og du kan dermed selv bestemme, om dine hørgardiner skal lukke solen helt ude, eller om de nærmere skal fungere som et tyndt lag, hvor solen kan skinne fint igennem.

Dæk bordet med hør

Hør har et naturligt krøllet look, som kan give din indretning et hyggeligt vintage-tvist og gøre en smule op med den minimalistiske indretning og de rene linjer, som vi ofte ser i de nordiske hjem.

Mange er begyndt at bruge det fine materiale til borddækningen, hvor både dug og servietter kan fås i hør. Det smarte ved hørduge er, at hør som materiale tørrer hurtigt, så skulle der blive spildt på dugen, går der ikke mange minutter, før pletten er tør, og middagen kan fortsætte. Hørservietterne er tilmed et bæredygtigt alternativ til de klassiske engangsservietter, og de er prikken over i’et på en smuk borddækning.

Giv din indretning kant

Skab en hyggelig stemning i stuen med hørpuder i sofaen. Det fine, krøllede materiale giver kant til en typisk stilren, skandinavisk indretning og kan sagtens kombineres med andre materialer for et varieret udtryk.

Du kan finde hørpuder i et væld af smukke farver, så der er rig mulighed for at finde nogle puder, som du kan matche med din øvrige indretning.