Her er de nyeste trends til din stue

En ny tendens er på vej, og dette afspejler sig i designet af dine nye møbler.

Kanden Svante fra Klong
© Klong

Vand dine planter med stil. Kanden Svante er fra svenske Klong.

De fleste fremtidsforskere er enige – og slet ikke i tvivl. Vi går en fremtid i møde, hvor vi bliver nomader igen. Det ses allerede tydeligt i udlandet, hvor de unge generationer hopper fra tue til tue og lever fragmentarisk både privat og arbejdsmæssigt. Og tendensen er for alvor på vej til de større byer herhjemme også. Man ejer mindre, og lejer, låner og leaser mere. Firmaer dropper de faste pladser og de faste adresser. Flere og flere både små og større virksomheder i USA holder helt op med at finansiere et hovedsæde, deres ansatte lejer sig ind på projekt- eller dagsbasis på spændende, kreative locations rundt omkring i byen i stedet for.

Nomad Workspace af Natalia Sanchez
© Nomad Workspace

Ville du også ønske at din arbejdsplads så sådan ud? Nomad Workspace er indrettet af Natalia Sanchez. Se mere på nomadworkspace.com.

Dette mobile, bærbare liv, eller denne ad hoc-kultur, er ny for mange af os. For tryghedsnarkomanen et rædselsscenarie, for den superinnovative et tag selv-bord af muligheder. I København er der flere kontor-hoteller, indrettet som hyggelige hjem, og det nyeste af slagsen er Nomad Workspace – et særdeles vellykket projekt med 180 arbejdsstationer i et gammelt domhus.

Couture Armchair fra Färg & Blanche
© Färg & Blanche

Svenske Färg & Blanche har skabt denne 70'er-og 80'er-glam-stol, Couture Armchair, i træ og/eller tekstil i samarbejde med BD Barcelona Design og Bolon. Er det kun mig, der tænker på Alexis i Dollars?

I foråret åbnede det med fuld knald på farver og møbler. I det hele taget er der kommet meget mere rock'n'roll tilbage i designverdenen. Der er flere, der tør lege, og lige nu ser vi mere overskud, end vi længe har set. Efter at vi i årevis har været fornuftige, slipper vi (designerne) tøjlerne, og åbner for sluserne ... her er seks eksempler på modigt design anno 2017.

Standerlampen Yanzi af Neri & Hu for Artemide
© Artemide

Standerlampen Yanzi vakte begejstring under årets Milano-messe. Designet af Neri & Hu for Artemide.

Chillax Lounge Chair af Nic Graham for Stellar Works/Roam
© Stellar Works/Roam

Detaljeret stol, Chillax Lounge Chair, designet af Nic Graham for Stellar Works/Roam

Rotazioni tæpper af Patricia UrQUiola for CC-Tapis
© CC-Tapis

Spanske Patricia UrQUiola har brugt de smukkeste 2017-farver på sine nye tæpper, Rotazioni, for CC-Tapis. I silke og uld fra Himalaya. Ren kunst på gulvet!