4 greb: Sådan gør du stuen sommerklar

Sommeren nærmer sig, og det er den perfekte anledning til at pifte stuen op. Lad dig inspirere af disse 4 enkle greb.

Pyntepuder i forskellige farver
© IKEA

Nye farver i sofaen

Et simpelt og ganske billigt trick er at købe nogle nye puder til sofaen eller måske nøjes med at finde nogle nye pudebetræk.

En ny sommer er ofte lig med nye farvetrends, og med nye puder kan du let snige sommerens populære farver og mønstre ind i din indretning.

Det er naturligvis vigtigt, at du afstemmer de nye puder med de øvrige farver i stuen, så ikke du forvilder sig ud i for mange forskellige farver.

Lange gardiner i en sart lyserød farve
© Ellos

Skru op for sommerfornemmelserne

De rette gardiner kan virkelig skrue op for sommerfornemmelserne i stuen. Specielt lange, tynde gardiner i sarte farver gør sig rigtig godt om sommeren.

Sørg dog for at gardinerne ikke skiller sig for meget ud fra den øvrige indretning i stuen, og pas samtidig på med ikke at vælge for mørke gardiner, da du så kan risikere, at gardinerne skygger for dagslyset og sommerens solstråler.

Smukke vaser i forskellige størrelser
© Kähler

Bring naturen indenfor

Smukke træmøbler, friske blomster og frodige planter er med til at give en følelse af, at man har bragt naturen indenfor i sin indretning.

Du kan for eksempel lade de grønne planter hænge ned fra loftet i de populære hængepotter eller finde en smuk lampe lavet af bambus og placere den som hyggebelysning i et hjørne.

Friske og farverige blomster bidrager med en dejlig sommerfølelse og masser af liv til din indretning, og er et must om sommeren.

Billedvæg i neutrale farver
© Poster Store

Nyt liv på væggene

Inviter sommeren indenfor med nye plakater i din stue, som samtidig kan bringe nyt liv og nye farver ind i din indretning. Hvad end du har en hel billedvæg eller blot nogle enkelte rammer hængende hist og her, er nye plakater til disse en enkel og nem måde at få et nyt og mere sommerligt udtryk i din stue.

Du kan med fordel gå efter sommerens farvetrends og forsøge at matche de forskellige plakater med hinanden, så du får et ensartet udtryk i din stue.

LÆS OGSÅ: 5 trin: Sådan laver du den perfekte billedvæg.