Særudgave af Y-stolen

Carl Hansen & Søn runder 100-året for Hans J. Wegner af med lanceringen af en særudgave af Y-stolen, der er udført i 100 år gammelt bøgetræ fra Sydfyn.

I april 2014 kunne en af fortidens berømte møbelarkitekter Hans J. Wegner være fyldt 100 år. Hans møbler hører til det ypperste inden for dansk møbelkunst og med næsten 500 realiserede designs og mere end 2000 skitser og ideer i skuffen blev Wegner den måske mest betydningsfulde danske møbelarkitekt. Carl Hansen & Søn markerer Wegners fødselsår med en hyldest i form af en særudgave af hans mest solgte stol til dato - Y-stolen. Wegner designede Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949, og den indgik i Wegners første kollektion for Carl Hansen & Søn. Den ikoniske stol har solgt i ca. en million eksemplarer, men opnåede først at blive den mest solgte Wegner-stol omkring 1965.

Denne særudgave af Y-stolen er udført i 100 år gammelt bøgetræ, der er plantet i 1914 i skovene omkring Brahetrolleborg Gods på Sydfyn. Her er skovbruget drevet med respekt for naturen, som gennem generationer har medvirket til, at godset og omgivelserne fremstår som en enestående naturperle. Brahetrolleborg er garant for bæredygtig træproduktion af allerhøjeste kvalitet.

Hvert eksemplar får et unikt oprindelsesmærke med serienummer og ægthedscertifikat, der identificerer, at denne udgave af Y-stolen er fremstillet af 100 årigt bøgetræ. Knud Erik Hansen, adm. direktør og 3. generation i Carl Hansen & Søn siger:
Denne serie stole er båret nænsomt igennem produktionen. Alt råtræet har været isoleret fra alt andet træ og specifikt mærket op igennem alle produktionsled indtil stolene står færdige. Specialproduktionen har til tider været en logistisk udfordring, men alle har været begejstrede for det spændende projekt, der i den grad er passende til at minde en træ-elskende person som Wegner.”

Særudgaven er ikke kun en fejring af Hans J. Wegner, men også en markering af danskheden. Knud Erik Hansen fortsætter: ”Bøgetræet er jo noget af det mest danske, som man kan få. Digterne har altid benyttet den danske bøg til at udtrykke noget smukt, stærkt og typisk dansk. Bøgetræet i de danske skove bliver ofte dem, der rager op over alle de andre træer. Det er harmonisk, fleksibelt og er af en beskaffenhed, som igennem alle tider har været yderst brugbart til næsten alle formål. Det er jo også interessant at tænke på, at dette 100 år gamle træ i realiteten har oplevet de samme begivenheder som Wegner - så hvis træet kunne tale, ville det have samlet en danmarkshistorie, der fortæller om en forandringstid, som verden ikke tidligere havde oplevet.”

Særudgaven i det 100 år gamle bøgetræ fås i forskellige udførsler og kommer i butikkerne i september. Vejl. udsalgspriser starter fra 4.383 kr., Carlhansen.dk