Giv dine gamle ikoniske pindestole selskab med nye stole i geniale farver

Det relancerede FDB Møbler har taget Poul Volthers berømte pindestol J46 under kærlig farvebehandling.

Poul Volthers pindestol J46
© FDB Møbler

Du kender med garanti J46. Måske ved du ikke, hvad stolen hedder, og at det var møbelarkitekten Poul M. Volthers, der designede den for FDB-Møbler tilbage i 1956.

Det er dog helt sikkert, at du på et eller andet tidspunkt har siddet på den. Der er nemlig blevet solgt ca. 850.000 eksemplarer af køkkenstolen. Så sandsynligheden for, at du ikke mindst én gang i dit liv har hvilet dine siddestykker på den, er lig nul.

Nye farver på Volthers pindestol
© FDB Møbler

Der findes stadig mange af Vohlters pindestole ude i de små hjem. Der findes med sikkerhed også mange, der sukker efter at få en snedkerny J46-pindestol uden knaster og knirken - og meget gerne i en tidssvarende farve.

Det er nu muligt at få stillet det behov med fire nye og friske farver: flaskegrøn, bordeaux, nude og petrolblå. Stolerne er tilgængelige på markedet fra uge 40 (2016).

Nostalgi og funktion

Volthers pindestol er i dag både ren nostalgi og rendyrket funktion. Den repræsenterer på smukkeste vis den jordnære og kvækerinspirerede gren af den danske møbelmodernisme.

Derfor har et af de store slagnumre hos det relancerede FDB Møbler helt naturligt været Poul M. Volthers pindestol J46.

Ny butik med FDB Møbler åbner i Lyngby.
© FDB Møbler

Poul Volthers overtog ledelsen af tegnestuen hos FDB Møbler fra ingen ringere end Børge Mogensen, som stod i spidsen for tegnestuen fra 1942 til 49.

Børge Mogensen var i den periode den drivende kraft i at skabe enkle og moderne møbler, som folk kunne forstå og samtidig havde råd til at købe.

Volthers ledede tegnestuen fra 1950 til 1955.

I 1980 blev produktionen af FDB møbler indstillet. Det var på et meget uheldigt tidspunkt. Få år efter blev interessen for dansk møbelmodernisme nemlig genvakt, og den store internationale salgssucces Nordic Modern blev en realitet.

I dag har Coop genoptaget produktionen af møbler både ved at "genoptrykke" nogle af FDB-Møblers evigtgrønne møbelklassikere og ved at samarbejde med unge designere om ny møbler.

FDB åbner desuden d. 1 september 2016 en nu butik i Lyngby på Klampenborgvej 248.

Her i Coops webbutik kan du se hele FDB-Møblers udvalg inklusiv Poul M. Volthers pindestol J46.