Se designerparrets beundringsværdige soveværelse

De har skabt deres drømmesoveværelse ved hjælp af kontraster mellem lys og mørke samt en iøjnefaldende sengegavl i bambus.

soveværelse karrygul puder
© Inger Marie Grini

Varm indramning. Soveværelset domineres, ikke overraskende, af en specialbygget sengegavl i bambus. Kombineret med smukt sengetøj i hør fra Høie, lamperne Wan af Johanna Grawunder for Flos samt små hyggelige detaljer er soveværelset blevet et dejligt sted at være. Træ-brættet har parret selv lavet, skålen er fra Zakkia, kanden er af keramiker Annemieke Boots, og tekanden er fra Artilleriet.

Kontraster i soveværelse karrygul seng kork
© Inger Marie Grini

Kontraster. I soveværelset er der arbejdet med kontraster mellem det hårde og det bløde, det varme og det kolde, det lyse og det mørke. Korkbænken er fra Ilse Crawfords Sinnerlig-kollektion for Ikea.

Et stemningsfyldt soveværelse

– Vi har arbejdet med at skabe en relation mellem det varme og det kolde, det lyse og det mørke i vores soveværelse, fortæller Kine Marie Ask Stenersen.

Hun bor i en gammel bolig i Drammen i Norge sammen med sin partner – privat og professionelt – arkitekt Kristoffer Eng.

Til dagligt arbejder de sammen om at lave bæredygtige kvalitetskøkkener og møbler under navnet Ask & Eng. Deres gamle træhus med skråtag og skæve vinkler gemmer under stråtaget på et stemningsfyldt soveværelse, hvor hvide vægge på endevæggen og hvide lofter skaber en flydende overgang, som får rummet til at virke højere.

Stol Stockholm IKEA kork rispapir soveværelse
© Inger Marie Grini

Masser af lys. Hvide vægge, store vinduer og luftige gardiner giver rummet lys, mens materialer såsom kork, rispapir og bløde tekstiler giver varme til rummet. Stolen er fra Ellos Home, skabet er Stockholm fra Ikea, og lampen er af Isamu Noguchi fra hans klassiske 1951-serie, Akari, fra Vitra.

Skabelse af tryghed

– Et godt soverum er et rum, som man føler sig beroliget og komfortabel i. Hvor sengen står i forhold til døre og vinduer, har også meget at sige, og kan påvirke tryghedsfølelsen, såvel som de rigtige lysforhold er vigtige for en god nats søvn og en god opvågning, forklarer Kine.

Parret har indrettet sig med naturmaterialer som bambus og træ for at give varme og taktilitet til rummet, og det står i fin kontrast til den mørke væg bag sengegavlen.

Bambus lampe soveværelse kunst bøger
© Inger Marie Grini

Multifunktionel. Sengegavlen fungerer også som senge- bord, hvor bøger og små dekorationer kan udstilles.

Bambus sengegavl detaljer sovgeværelse
© Inger Marie Grini

Detaljer. Bambus-træet skaber fine detaljer i sengegavlen og i rummet.

Ekstra følelse af varme

– Kombineret med bløde og fine tekstiler på sengen bliver totalindtrykket lunt, lyst og hyggeligt. Det er et soverum, som vi trives i, fastslår Kine og fortæller videre om sengegavlen, som parret selv har lavet:

– Vi savnede et naturmateriale, som gav rummet den ekstra følelse af varme, som et soveværelse bør have. Efter at have arbejdet meget med bambus i vores køkkener og badeværelser har vi erfaret, hvor meget bambus giver til et rum, og derfor var det naturligt for os at vælge det som materiale. Den indrammer sengen på en fin måde og skaber nærmest et rum i rummet. Derudover fungerer den også som natbord og hylde, og har dermed flere funktioner, forklarer Kine afslutningsvis.

Soveværelse Bambus sengegavl karrygul lampe
© Inger Marie Grini

Optisk illusion. Det hvide skråloft skaber, i modsætningen til den mørkeblå farve, noget himmelstræbende, som får rummet til at virke mindre lavloftet.