Sådan får du en ren og velduftende madras

De fleste mennesker sover en tredjedel af deres liv, så derfor er det essentielt med en god og ikke mindst en ren madras. Her er et trick til, hvordan du renser madrassen derhjemme uden at investere i en ny.

Det er skønt at sove i en seng, som lige har fået skiftet sengetøj, og det er faktisk muligt at gøre det endnu mere behageligt ved også at rense sengens madras. Den kan rengøres ved hjælp af tre helt simple ting.

Det skal du bruge:

  • 450 gram natron
  • Æterisk olie
  • Støvsuger

Sådan gør du:

1) Vend madrassen, inden du starter. Det er en god idé at gøre cirka hvert halve år, da det giver madrassen en længere levetid og samtidig undgår man, at den begynder at forme sig på en mærkelig måde.

2) Hæld 10 til 20 dråber olie ned i din natron, og luk æsken og ryst den godt, så olien bliver til store klumper. Du kan vælge en olie med en duft, du holder af. Det kan fx være lavendel eller vanille.

3) Drys æskens indhold ud over sengen, og brug det hele. Derefter giver du madrassen en god omgang massage. Gnid blandingen ind i sengen, og lad det derefter virke i mindst en time.

4) Når der er gået en time (eller mere), støvsuger du madressen langsomt for at sikre, at al natron bliver suget op fra madrassen.

Nu har du en helt ren og velduftende madras, som du trygt kan sove i uden at skulle bekymre dig om gamle bakterier.

Sov godt!