Disse 3 farver skal din sofa have i 2022

Hvilken farve skal din sofa have i år? Læs med her, hvor vi ser nærmere på de vigtigste farver til hjemmets hjerte i 2022.

Skal du gå efter en klassisk farve? En trendy farve? Og hvilken overflade skal du vælge, for valget af materiale ændrer jo også på farvens udtryk?

Det er let at fare vild i farveskalaen, når du skal vælge farven på din sofa. Men hvilke farver bliver populære i år, hvilke tekstiler skal du gå efter, og hvilke klassiske farver ser vi igen og igen og igen i 2022? Det ser vi nærmere på her.

Naturfarver

Det er ingen hemmelighed, at vi danskere er vilde med at trække naturen med ind i hjemmet. Derfor kommer vi til at se meget mere til de natur-inspirerede farver i 2022 – også når det kommer til farvevalget på sofaen. Men ud over de beige og neutrale farver vi så meget til sidste år, kommer der i år nogle mere markante farver på banen. 2022 byder på nuancer af blå, grøn, gul, og brændt orange – og gerne i klare farver, der står i smuk kontrast til de ofte roligere farver på væggene. Aldrig har vi danskere boet mere farverigt end nu. Vi er blevet mere modige, så hvorfor ikke prøve en farvet sofa?

Vælg en smuk naturfarve til din sofa som den blå ‘Blake’ sofa eller den prisvindende ‘Paula’ sofa, der udkommer i en skøn cremegul farve 28. januar. Begge sofaer er fra SOFACOMPANY og koster fra 8.999 kr.

Den sikre klassiker

Er de stærke farver lidt for modige til dig, findes der heldigvis tidløse farver, du ikke går galt i byen med. Ved at vælge farver som beige, grå eller hvid får du en sofa, der aldrig går af mode. En beige sofa bringer mere varme til rummet end en hvid, mens den hvide sofa komplementerer alle farver, hvilket passer godt til dig, der elsker at ændre farverne på dine vægge.

Vil en grå sofa passe godt ind i dit rum, skal du være opmærksom på undertonen i farven. En grå sofa er nemlig ikke bare en grå sofa, der findes massevis af nuancer, som giver sofaen hvert sit udtryk. Gå efter en grå med varme undertoner, hvis den skal komplementere varme farver i rummet og skabe en hyggelig stemning, eller gå efter en med kolde undertoner for et mere elegant udtryk.

I år kommer vi til at se meget mere til bouclé-tendensen. Her er det den stilfulde ‘Paula’ sofa i en klassisk creme-farve, der både er skulpturel og indbydende med sit organiske look og bløde tekstur. Pris 8.999 kr.