Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sammenlægning af to lejligheder - sådan udnyttes pladsen bedst

Parret har køb andelslejligheden ved siden af, og står nu over for et stort, men sjovt projekt. Læs her, hvad vores ekspert guider dem til at gøre.

Kære Lone,

Jeg håber, at du kan hjælpe. Min kæreste og jeg har netop købt andelslejligheden inde ved siden af vores egen. Vi står derfor overfor et stort - men forhåbentligt - sjovt projekt om sammenlægning af de to.

Hver lejlighed er 62 kvadratmeter, og vi drømmer om et stort køkken/alrum. Tanken er, at hele den ene lejlighed bliver køkken/alrum/stue, mens den anden bliver værelser. Det gamle køkken i den anden lejlighed laver vi om til et bryggers. De to toiletter skal bibeholdes. Men vi er i tvivl, om man kan udnytte pladsen på en bedre måde.

Har du nogen forslag?

Vi krydser fingre for, at vi forhåbentlig hører fra dig.

Vi har vedhæftet plantegning over lejlighederne og vores ide til sammenlægning.

De bedste hilsner
Katrine og Rasmus.

Kære Katrine og Rasmus,

Det bliver en rigtig dejlig lejlighed, I får jer der, tillykke med det.
Det eneste punkt, hvor jeg ville gøre det anderledes er mht. jeres badeværelse og det ønskede bryggers. Uanset hvad der kommer til at ligge hvor, så vil I skulle bruge en del penge på at indrette badet efter forskrifterne, dvs. korrekt vådrumssikring, fald mod afløb, m.m.

Jeg ville derfor indrette det gamle køkken til et godt badeværelse med vindue, som giver dagslys og udluftning og også placere vaskemaskinen der, så I har alle vandinstallationer samlet. De to toiletter kan så indrettes som et godt opbevaringsrum til støvsuger, mm, eller ekstra toilet i det ene og garderobe i det andet.

Med hensyn til køkken-alrummet, så skitserer i en fin indretning med en fritstående ø og spisebordet stående parallelt med øen.
I kan også overveje at lave et vinklet køkken for at få hele gulvet frit og derved flere muligheder for placering af spisebordet og evt. plads til at udnytte bagvæggen til reoler, vitriner eller andet.

I stuen vil der blive meget lang afstand fra sofa til fjernsynet i hjørnet, så I kunne overveje at bruge hjørnet til en arbejdsplads og trække sofaen/-erne længere ud på gulvet, så fladskærmen kan placeres i hjørnet og den lange bagvæg bruges til reoler og kunst.
Det kan være at åbningen imellem alrum og stue skal begrænses lidt, så jeres møbleringsmuligheder bliver flere. Der er stadig fin kontakt imellem de to sider.

De bedste hilsner
Lone

Relaterede Artikler