Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan skaber du lys, ro og plads på et smalt badeværelse

Et langt, smalt badeværelse kan være udfordrende at indrette, men arkitekt Lone Barslund guider til, hvordan man får det bedste ud af badeværelset.

Kære Bo Bedre

Vi er de glade ejere af et 70'er parcel hus som vi har delvist renoveret (nyt køkken, tag, væltet mure, lagt gulv, bygget til mm). Det er vi rigtigt glade for. Vi har dog et badeværelse som ikke rigtigt fungerer hverken indretningsmæssigt, rengøringsmæssigt eller lysmæssigt.

Rummet er smalt og aflangt, der er sparsomt med lys, væggene er behandlet med meget groft struktur som er umulig at tørre af, og toilettet hænger så skuffen ikke kan åbnes helt.

Der er mørke klinker på gulvet og en anden type sandfarvede klinker i brusenichen. Der er stor stenbordplade ved vasken som ikke er specielt rengøringsvenlig med 3 børn i husstanden. Endvidere hænger der en kæmpe håndklædetørrer på den ene væg.

Har I forslag til væggene? Spartle? Jeg kunne forestille mig at få klinker? Indretning? Der skal være noget opbevaring til håndklæder og toiletartikler og en mere smart toiletplacering?

Og ikke mindst belysning. Vores køkken er hvidt med messing armatur og lamper.

De bedste hilsner M og R.

Kære M og R

Der sker rigtig meget i jeres badeværelse, som gør at rummet føles endnu mindre:
Væggenes grovpuds, de skrå fliser på gulvet som ikke er magen til gulv- og vægfliser i brusenichen, hele 3 forskellige højder på vaskebordet med tilhørende skabe og så også det skråt ophængte toilet.

Da det er lidt sparsomt med dagslys på grund af de højtsiddende, smalle vinduer, vil jeg mene at et helt enkelt farve- og materialevalg i lyse farver vil være med til at gøre rummet mere overskueligt og roligt.

Først og fremmest vil et ”lige-ud-rettet” toilet og ditto gulvfliser give både plads og ro.

Lad den samme gulvflise fortsætte ind i brusenichen, hvor I så vælger hvide, blanke fliser på væggene. Det giver lys og optisk mere plads.
De øvrige vægge fuldspartles, finspartles og gives filt til maling, igen en knækket hvid for at få mere lys og rummelighed.

Håndklædetørreren hænger ikke godt på væggen ind foran toilettet, så her skal I vælge imellem den og skabsplads.

Den vil hænge fint lige overfor brusenichen, men det vil koste jer et skab til håndklæder.

Samtidig vil det klæde rummet med større enkelhed ved vasken, så måske kan I nøjes med et bredere, åbent skab for enden og så beholde muligheden for varme og tørre håndklæder.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Håndplukket til dig