Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Renovering af ældre og upraktisk ejendom

Hjemmet er svært at møblere grundet mange vinduer og døre. Her finder du arkitektens råd.

Rolige og urolige zoner i indretningen

Hej Lone,

Inden vi går i gang med en større ombygning, vil vi gerne være helt sikre på, at vi får det allerbedste ud af anstrengelserne, så derfor vil vi gerne have din vurdering med.

Historien kort, så har vi købt en ældre ejendom som ikke er rørt efter en modernisering engang i 70´erne, og derfor virker både træt og upraktisk.

Der er i dag en god værelsesafdeling med tre store værelser og et bad, der som det første bliver renoveret, men i husets anden ende med stuer og køkken, fungerer det ikke.

Der er en masse døre og køkkenet er gennemgangsrum til en spisestue, der er for lille og en opholdsstue, der er svær at møblere på grund af mange vinduer og ganglinjer.

Vi ønsker os et opdateret køkken med god plads ved kogeplade og et stort køleskab og gerne med bedre kontakt til spisepladsen, da vi hygger os med hjemmeboende børn og mange besøg af venner og familie.

Vi håber at du kan få tid til at kikke på vores hus, vi går i gang slut september.

Bedste hilsener Mette M.

Kære Mette,

Det er rigtigt, at det nuværende køkken er upraktisk med spildplads og for stor afstand imellem vask og komfur og det ser også ud som om spisestuen trods den fine karnap er for lille til jeres brug og behov.

Jeg forestiller mig, at I ville stortrives med at åbne køkkenet ind mod den store stue med de mange vinduer og i stedet for sofastue, indrette jeres spiseplads her og opholdsstue i karnapstuen.

Når man endelig rammer sofaen om aftenen, gør det ikke spor at rummet ikke er så stort, men spiseplads og køkken er et meget aktivt område, der langt bedre tåler uro og liv fra mange aktiviteter.

I vil uden problemer kunne få plads til 14-16 pladser omkring bordet med plader i.

I får nu mulighed for at indrette en højskabsside imellem entrévæg og skorsten med ovne, kolonial, service og det store køleskab.

Dør til karnapstuen blændes selvfølgelig og I kan få mere ro på rummet ved at bygge en indvendig skydedør imellem køkken og entré.

En ny langside mod facaden rummer vaskeplads og en ny bred kogetop som ønsket.

Har I lyster i den retning, er der fin plads til at få gang i en brændeovn / gasbrændeovn udfor spisebordet.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund – Før

© Lone Barslund – Efter

Håndplukket til dig