Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Læs her, hvordan 1. sal bliver ombygget til villalejlighed

Førstesalen skal ombygges i en gammel, fin villa. Men hvordan bliver det gjort smartest? Indretningsekspert Lone Barslund giver sine bedste tips.

Hej Lone

Vi skriver til jer fordi vi håber på et par gode råd, som vi kan tage med os, nu inden så længe, hvor vi skal i gang med vores store projekt.

Vi overtager nemlig første og anden salen i en gammel fin villa fra første februar, og vil gerne gøre ombygningen så nænsom, men også så fremtidssikret som mulig.

Vi er Anders og Anna, og 2 måneder gamle Viggo.

Vi ønsker at indrette vores nederste plan med bad, køkken-alrum og stue men også et fælles soverum, da vi så kan vente med anden salen til senere. Med så lille en baby vil vi alligevel sove sammen det næste lange stykke tid, så det forestiller vi os vil passe os rigtig godt.

I dag er der ”das” på trappen, et lille køkken, pigekammer, soveværelse og to stuer samt udgang til en lille, fin veranda (Den er placeret ovenpå underboens lige så fine havestue).

Stuerne vender ud mod en stille villavej, mens værelserne og køkken vender mod sydvest og en fælles have.

Vi har fået forhåndsgodkendt en fransk altan på havesiden, men er ikke sikre på hvor det er bedst at placere den i forhold til den nye rumfordeling - Det er her, du forhåbentlig har et godt bud.

Vi håber at høre fra dig og på forhånd tak.

Anna og Anders.

Kære Anna og Anders

Tillykke med jeres nye bolig. Det bliver rigtig skønt med mere plads, lys og luft inden længe.

I kunne egentlig godt bevare toilettet på trappen som et ekstra wc, med mere isolering og opvarmning af rummet, men jeg tænker at I får mere brug for opbevaring og derfor vil jeg foreslå at I indretter det som garderoberum med god plads til klapvogn, overtøj og sko.

Toilettet flyttes selvfølgelig ind på det nye badeværelse, der indrettes i det gamle køkken, med en stor bruseniche, væghængt toilet og vaskebord med god plads til bleskift, eventuelt med en vaskemaskine.

Pigekammeret slås sammen med soveværelset med et køkken i L-form, hvor vaskeafløb og vand kobles på eksisterende installationer i badeværelset.

Vinduet forbliver vindue med godt dagslys til vasken mens der brydes hul til den nye franske altan i forlængelse af køkkenbordet, så I kan sidde ved bordet og se ud.

Jeg har tegnet flere køkkenopstillinger med blændet dør til gangen, men synes faktisk at det er rigtigst at bevare alle døre, da det er et fint træk ved gamle huse at der er dør fra alle rum ud til fordelingsgangen. Det giver luft og lys på tværs af etagen.

Møbleringen af stue og soveværelse er blot et bud, men det giver jer en god fornemmelse for hvor god plads I får mens I kun har den ene etage i brug.

I skal selvfølgelig være velkomne til at skrive igen, når I skal i gang på anden sal.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund - FØR

© Lone Barslund - EFTER

Relaterede Artikler