Tilbagelænet stil - nye lænestole

Oyster
© bobedre.dk

Oyster designet af Michael Sodeau for svenske Offecct. Den er fremstillet af formpresset stål og betrukket med koldskum og læder eller tekstil. Fra 15.146 kr., Ally Group.

Plateau
© bobedre.dk

Plateau Stol, designet af Erik Magnussen for Engelbrechts. Navnet henviser til det flade plateauagtige armlæn i den ene side, hvor man kan stille en kop kaffe, en bærbar osv. Stolen er hele 120 cm høj og står på en drejbar aluminiumsfod. I læder eller stof fra 27.500 kr., Engelbrechts.

Regina II
© bobedre.dk

Regina II er en elegant stol, der viser, at nogle møbeltyper aldrig går af mode. Regina II er en vellykket opdatering af den klassiske stol og er designet af Paolo Rizzato for italienske Poltrona Frau. Den er betrukket med læder, som fås i 94 forskellige farver. 31.900 kr., Haslund Interiør.

Kristal
© bobedre.dk

Kristal fra Natuzzi er et nyt bud på den klassiske øreklapstol. Den er designet af amerikanske Karim Rashid. Resultatet er en komfortabel og volumiøs stol, der fås med stof eller læderbetræk. Fra 8600 kr., Natuzzi.

Imola
© bobedre.dk

Imola er en stol fra BoConcept. Fås i en række forskellige stoffer og lædertyper. Som vist i mørkegråt filt/børstet stål koster den 7999 kr. H 110 x b 95 x d 99 cm., BoConcept.

Sion
© bobedre.dk

Sion er en helstøbt stol med god komfort. Denne stol leveres med drejefod og vippefunktion og er designet af Karl Rüdiger. Fås i læder og tekstil i en lang række farver og kvaliteter. Fra 6999 kr., Bolia.

Derby
© bobedre.dk

Derby Stol designet af Noé Duchaufour for italienske Zanotta. Den luksuriøse sag er betrukket i ryggen med kernelæder, mens den aftagelige inderpolstring kan have både stof- og læderbetræk. Fås med drejefod samt uden drej på fire ben. Fra 33.346 kr., Hultmann Interior.

Grande Papilio
© bobedre.dk

Grande Papilio stol designet af japanske Naoto Fukasawa for italienske B&B Italia. Stolen fremstår som et helstøbt element med smukke skulpturelle kvaliteter – som var den skåret ud af et stykke. Fra 19.060 kr., 3 Falke Møbler.

Nest
© bobedre.dk

Nest er en stol, der ud over at være et eksempel på, at godt snedkerarbejde lever i bedste velgående, også er en rede, hvor man kan sidde og gemme sig i fred og ro for omgivelserne. Stolen er 150 cm høj og designet af tyrkiske Autoban. Fra 35.580 kr., CPH Square.

Hug
© bobedre.dk

Hug er det krammende navn på denne hybrid mellem en sofa og en stol og er designet af den japanske trio Leif Design Park. Foden fås i hvid eg eller sort valnød, og stolen med en række forskellige betræk. Resultatet er følelsen af ét stort kram. Endnu ikke prissat. Cph Square.

Lamino
© bobedre.dk

Lamino Stol der er karakteriseret ved sine enkle og smukke linjer. Rammen er fremstillet i lamineret bøg, eg, kirsebær eller valnød. Sædet er betrukket med fåreskind, læder eller tekstil. Den er desuden bæredygtig og svanemærket. Designet af Yngve Ekström. Fra 7340 kr., Swedese.

Mole
© bobedre.dk

Mole er designet af brasilianske Sergio Rodrigues tilbage i 1961 og reintroduceret af producenten ClassiCon. Denne stol er så blød, at det kan være svært at rejse sig, når man først har slået sig ned. Det er en svulstig kombination af det bløde og det solide. 60.220 kr., 3 Falke Møbler.

Poäng
© bobedre.dk

Poäng er en gammel klassiker fra IKEA, som netop er kommet i to nye versioner – en dreje stol samt den viste hvilestol. Den er designet af Noboru Nakamura, og rammen er fremstillet af formspændt træ og betrækket fås i et utal af nuancer. I butikkerne fra april. 1699 kr., IKEA.

Low Lounge Chair
© bobedre.dk

Low Lounge Chair Stol skabt af britiske Matthew Hilton for De La Espada. Den dybe, bløde lænestol støttes af en solid træramme med svungne kurver. Fås i amerikansk valnød eller eg samt et stort udvalg af betræk. B 72 x d 87 x h 72 cm. Fra 17.765 kr., Cph Square.

Curve
© bobedre.dk

Curve er en ny serie fra italienske Living Divani, designet af Piero Lissoni. En ramme i stålrør, et sæde i bøg samt en række elastikfjedre giver stolen fleksibilitet og øget komforten. B 78/92 x h 82 x d 77 cm., fra 13.800 kr., Bjarne Rønnow.

Lin Chair
© bobedre.dk

Lin Chair Stol fra den japanske designgruppe Leif Design Park, der er fremstillet i amerikansk valnød eller eg og forskellige typer betræk. Rammen bærer ryggen, der bevæger sig roligt mod sædet, hvor de bløde armlæn langsomt vokser, til de når en behagelig højde. Fra 8860 kr., Cph Square.

Feel Good
© bobedre.dk

Feel Good Stol fra italienske Flexform, skabt af Antonio Citterio. Den lille bastante sag i stål og læder eller tekstil minder om en afventende bille på spring. I serien findes desuden en puf. Koster 34.000 kr., CasaLab.

Spark
© bobedre.dk

Spark Stol designet af Claus Chr. Engholm Pedersen. Den vandt Bolia Design Award 2008. Stolens stel er udformet i valnød og sædet er betrukket med sort læder. Stolen er i butikkerne i april. Prisen er 4999 kr., Bolia.

Pop Lounge Chair
© bobedre.dk

Pop Lounge Chair Stol fra italienske Kartell, designet af Piero Lissoni. Stolen er bygget op omkring en transparent ramme i polykarbonat, som kan sættes sammen med andre moduler, så man fx kan bygge en sofa. De store, bløde puder gør møblet komfortabelt. Fra 7040 kr., Kartell.

Wigwam
© bobedre.dk

Wigwam Stol fra danske Stouby, designet af Tom Stepp. Den dybe loungestol drejer på en blankpoleret metalfod, og stolen fås med betræk af læder eller en række tekstiler. Pris fra 12.330 kr., Stoub.

Rift Chair
© bobedre.dk

Rift Chair Stol skabt af spanske Patricia Urquiola for italienske Moroso. Den er inspireret af klippevægge, hvor forskellige lag overlapper hinanden. Serien rummer desuden to forskellige sofaer samt en stol. Fra 19.210 kr., Henrik Ohlson.

Ameo
© bobedre.dk

Ameo Stol fra Walter Knoll, designet af EOOS. Det er et tilbagelænet og komfortabelt loungemøbel, men kan også bruges rundt om et bord. Betrukket med læder. Fra 13.900 kr., Ingvard Christensen.

Cumulus Chair
© bobedre.dk

Cumulus Chair Stol der er blevet til i samarbejde mellem modefirmaet Diesel og møbelproducenten Moroso. Stolen består af en tynd stålramme, hvor store, bløde puder bestemmer formen. Fra 20.440 kr., Henrik Ohlson.

Sweet 20
© bobedre.dk

Sweet 20 Stol fra italienske Gervasoni som er en enkel, smuk og nuttet sag i amerikansk valnød med polstret sæde og ryg i en række forskellige, aftagelige betræk. 17.740 kr., Sibast.

Aradillo
© bobedre.dk

Aradillo Stol fra svenske Källemo, designet af danske Jakob Thau. Basen er et stativ i krom eller pulverlakeret stål. Sædet er udformet i finér med et blødt betræk af fåreskind. Fra 10.500 kr., Thorsen Møbler.

Calibra
© bobedre.dk

Calibra Stol fra Bernhardt Design, designet af Claudia og Harry Washington. De skulpturelle ben kombineret med en fræk, farvet streg på ryghynden og et karakteristisk ’V’ i siden, gør møblet specielt. I læder eller tekstil fra 18.375 kr., Danerka.

Fergana
© bobedre.dk

Fergana er en serie af møbler skabt af spanske Patricia Urquiola for Moroso. Møblerne kombinerer antikke væveteknikker fra Uzbekistan med moderne, industrielle produktionsmetoder. De enkelte møbelelementer kan bruges alene eller sættes sammen. Henrik Ohlson.