© Carl Hansen & Søn

Dansk designer nytænker gyngestol hos Carl Hansen & Søn i New York

Den unge designers gyngestol er hans første samarbejde med Carl Hansen & Søn. Gyngestolen bliver fremvist i den danske møbelproducents nyligt åbnede showroom i New York.

Den danske designer Anker Bak har skabt en foldbar gyngestol der indebærer traditionelle materialer med et minimalistisk touch.

Den ovale form på gyngestolen, Rocking Nest Chair, adskiller den fra andre mere traditionelle designs. Der er brugt blødt, stivnet læder og kanvas til selve skallen. Tynde stålstivere er sat sammen med den solide træramme, så man kan folde stolen sammen og gemme den væk, når man ikke skal bruge den.

© Carl Hansen & Søn

Kombinationen af stål og træ tilføjer en fysisk og visuel lethed til stolen mens læderet og kanvassen bløder designet op. Størrelsen på stolen og den foldbare funktion gør den yderst anvendelig til små hjem.

Baks baggrund som snedker og møbelsnedker gav ham en stor passion for at designe møbler. Han har rejst fra Danmark til både Hawaii og Kina for at forbedre sine færdigheder inden for træhåndværk.

© Carl Hansen & Søn

Mens han udviklede Rocking Nest Chair, kombinerede Bak sine traditionelle færdigheder med en lidt mere personlig tilgang og skabte gyngestolen som et meditativt sted for sin søster at slappe af med sin nyfødte baby.

Anker Baks fokus på naturlige materialer og hans nyfortolkning af traditionel dansk design tiltrak Carl Hansen & Søn nuværende direktør Knus Erik Hansen, som repræsenterer den tredje generation af den familieejede virksomhed

© Carl Hansen & Søn

Samarbejdet mellem Anker Bak og møbelproducenten giver genklang til historiske samarbejdspartnere som Hans J. Wegner, der også arbejdede sammen med Carl Hansen & Søn.

  • Form og funktion er lige vigtige, og jeg lægger altid utrolig meget vægt på selve konstruktionen. Her har Hans J. Wegner været den bedst mulige lærer og kilde til inspiration, siger Bak. Ligesom Wegner er jeg også meget inspireret af simple Shaker designs.
© Carl Hansen & Søn
  • Alt fra sytråd, spændebånd og tænger til de rustfri stålbolte og de få metalbeslag, der anvendes i stolekonstruktionen, er specielt fremstillet til dette design for at sikre en høj grad af komfort, siger Hansen.

  • Den omfattende polering, opskæring, syning og montagearbejde, der kræves, er det hele værd, når resultatet er et møbel med så meget charme.

© Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn har for nylig relanceret den sidste stol fra den oprindelige fire-delige Hans J. Wegner kollektion – CH23, bliver en del af Y-stolen, CH22, CH24 og CH25-stolene.

Den danske møbelproducent viste gyngestolen under Milano design week i april 2017.

© Carl Hansen & Søn

The Rocking Nest Chair vil være i butikkerne fra oktober 2017 og vil være i Carl Hansen & Søns showroom indtil slutningen af maj 2017. Showroomet ligger på 251 Park Avenue, 13th Floor, New York.