CH25 lounge stol
© Carl Hansen & Søn

7 lænestole fra danske design-koryfæer

En lænestol skal opfylde mange ting. Komforten skal være på sin plads. Kvalitet i højsædet. Og Æstetikken på sit højeste. Her er en guide til lænestole, som lever op til disse krav.

Over 400 meter papirgarn

CH25 har en speciel historie. Den er én af de fire allerførste stole, Hans J. Wegner designer specifikt til Carl Hansen & Søn. En mand med stor respekt for træ.

CH25 loungestolen kan enten anskaffes i natur eller sort flet. Armlæn og stel er fremstillet i massivt egetræ, hvilket vækker genklang hos mange Wegner-tilhængere. Sæde og ryg er håndflettet i et særligt mønster, som kræver mere end 400 meter papirgarn – fås enten i natur eller i sort.

Vejledende pris: 16.296 kr.

Høvdingestolen
© Finn Juhl & OneCollection

Stuens overhoved

Denne stol er almægtig i sin fremtoning. Ligesom en høvding.

I 1949 bliver Høvdingestolen designet af Finn Juhl. Stolen er fyldt med symbolrige referencer fra udenlandske kulturers våben og brugsting. Betrukket i forskellige læderpolstringer, som med tiden får en smuk patina af tidens tand. Af træsorter står valget mellem teak eller valnød, som udgør stolens opbygning.

Vejledende pris: 74.320 kr.

GE 290
© Klassik

Mad Men interiør

Den perfekte lænestol til at filosofere over livets store spørgsmål. Hans J. Wegner er manden bag GE 290. Lænestolen har en lav ryg, stellet er i teak og hynderne er betrukket med rødt Hallingdal uldstof.

Vejledende pris: 11. 800 kr.

Den Spanske Stol
© Casanova Furniture

Spanien tur-retur

I forbindelse med en rejse til Spanien i 1958, henter Børge Mogensen inspirationen med hjem. Den spanske stol er og bliver en sand klassiker. Dét der giver stolen en massiv tilstedeværelse i rummet, er dens brede armlæn. Og kombinationen af materialerne.

Lænestolens konstruktion bærer præg af stel i massivt eg, hvorimod ryg og sæde er i kernelæder – fås i farverne sort eller cognac.

Vejledende pris: 25.015 kr.

PJ 112
© Klassik

En af de skjulte

PJ 112 lænestol i mahogni og med hynder i Hallingdal uld. Et stykke moderne møbelkunst af Ole Wanscher. Han havde i sin tid en stærk forbindelse til Kaare Klint. Han endte også med at sætte ord på, hvad der skete af udvikling inden for fagets grænser.

Vejledende pris: 6.500 kr.

France-stolen
© OneCollection

En manifestation af det organiske formsprog

Finn Juhl er en møbelarkitekt, der mestrer det organiske formsprog. Det skinner igennem designet af den stilrene France-stol. Et design som oprindeligt er tiltænkt til France & Son. OneCollection valgte fornylig at relancere den, 60 år efter at France-stolen udkom.

Vejledende pris: 15.800 kr.