7 lænestole fra danske design-koryfæer

En lænestol skal opfylde mange ting. Komforten skal være på sin plads. Kvalitet i højsædet. Og Æstetikken på sit højeste. Her er en guide til lænestole, som lever op til disse krav.

CH25 lounge stol

© Carl Hansen & Søn

Over 400 meter papirgarn

CH25 har en speciel historie. Den er én af de fire allerførste stole, Hans J. Wegner designer specifikt til Carl Hansen & Søn. En mand med stor respekt for træ.

CH25 loungestolen kan enten anskaffes i natur eller sort flet. Armlæn og stel er fremstillet i massivt egetræ, hvilket vækker genklang hos mange Wegner-tilhængere. Sæde og ryg er håndflettet i et særligt mønster, som kræver mere end 400 meter papirgarn – fås enten i natur eller i sort.

Vejledende pris: 16.296 kr.

Høvdingestolen

© Finn Juhl & OneCollection

Stuens overhoved

Denne stol er almægtig i sin fremtoning. Ligesom en høvding.

I 1949 bliver Høvdingestolen designet af Finn Juhl. Stolen er fyldt med symbolrige referencer fra udenlandske kulturers våben og brugsting. Betrukket i forskellige læderpolstringer, som med tiden får en smuk patina af tidens tand. Af træsorter står valget mellem teak eller valnød, som udgør stolens opbygning.

Vejledende pris: 74.320 kr.

GE 290

© Klassik

Mad Men interiør

Den perfekte lænestol til at filosofere over livets store spørgsmål. Hans J. Wegner er manden bag GE 290. Lænestolen har en lav ryg, stellet er i teak og hynderne er betrukket med rødt Hallingdal uldstof.

Vejledende pris: 11. 800 kr.

Den Spanske Stol

© Casanova Furniture

Spanien tur-retur

I forbindelse med en rejse til Spanien i 1958, henter Børge Mogensen inspirationen med hjem. Den spanske stol er og bliver en sand klassiker. Dét der giver stolen en massiv tilstedeværelse i rummet, er dens brede armlæn. Og kombinationen af materialerne.

Lænestolens konstruktion bærer præg af stel i massivt eg, hvorimod ryg og sæde er i kernelæder – fås i farverne sort eller cognac.

Vejledende pris: 25.015 kr.

PJ 112

© Klassik

En af de skjulte

PJ 112 lænestol i mahogni og med hynder i Hallingdal uld. Et stykke moderne møbelkunst af Ole Wanscher. Han havde i sin tid en stærk forbindelse til Kaare Klint. Han endte også med at sætte ord på, hvad der skete af udvikling inden for fagets grænser.

Vejledende pris: 6.500 kr.

France-stolen

© OneCollection

En manifestation af det organiske formsprog

Finn Juhl er en møbelarkitekt, der mestrer det organiske formsprog. Det skinner igennem designet af den stilrene France-stol. Et design som oprindeligt er tiltænkt til France & Son. OneCollection valgte fornylig at relancere den, 60 år efter at France-stolen udkom.

Vejledende pris: 15.800 kr.

Relaterede Artikler