12 skulpturelle lænestole

Gør stuen klar til de lyse dage med finurlige og farverige stole, der giver dit hjem kant og charme.

Red Devil stol
Red Devil er et grafisk og futuristisk møbel inspireret af Kubricks “Rumrejsen år 2001”. Det er møbelarkitekt Carsten Buhl, der har designet den røde djævel. Fra 8800 kr., Skipper Furniture.

Lænestol
En ægte hyggestol skabt af japanske Nendo. Her er vamsede og bløde former, men også et stramt og moderne snit - specielt i denne udgave med lysegråt filt. Fra 9890 kr., BoConcept.

Yale-lænestol
Komfort og lethed i en og samme stol. Jean-Marie Massaud står bag Yale-stolen for MDF. Lakeret aluminium og stål og hynder med aftageligt tekstil. Fra 15.850 kr., Interstudio.

Coogee-lænestol
Bløde, organiske former med referencer til 50’erne kendetegner Coogee-lænestolen fra franske Sentou - her i en fræk armygrøn version. Fås i flere farver. 10.500 kr., Designdelicatessen.

Fauteuil de Salon lænestol
Relanceringer er det store hit. Nu er Vitra ude med stolen Fauteuil de Salon tegnet af Jean Prouvé i 1939. Polstret med tekstil, stel i pulverlakeret stål og armlæn i træ. 17.105 kr., Paustian.

FLY-lænestol
Hyggelig og uhøjtidelig - sådan fremstår FLY- stolen, designet af Space Copenhagen. I serien indgår også to sofaer og to borde. Møblerne har stel af massivt egetræ. Fra 11.995 kr., &tradition.

HUG-lænestol
Stolen HUG er skabt af Design 365 North, som har ladet sig inspirere af krammet og lader stolen omfavne den, som sætter sig. 11.958 kr., Wendelbo Møbel Design.

Petit Repos-lænestol
En fiks og elegant loungestol fra Antonio Citterios hånd: Petit Repos-stolen fra Vitra byder på komfort uden at optage alt for megen plads i stuen. Fra 17.501 kr., Paustian.

Poncho-lænestol
Poncho-stolen fås både til ude- og indebrug med henholdsvis galvaniseret og lakeret stel. Den er designet af Lucidi Pevere for italienske Living Divani. Fra 11.900 kr., Bjarne Rønnow.

Recess-lænestol
Recess-stolen er en ægte flyder i grænselandet mellem en lænestol og sofa. Designet af Niels Bendtsen for hollandske Linteloo. Fås i mange materialer. Fra 27.000 kr., Thorsen Møbler.

Lænestol
Spanske Jaime Hayon har med Ro begået en lænestol med klassikerpotentiale. Stolen med det magelige udtryk fås nu også med læder og en matchende skammel. Fra 17.485 kr., Fritz Hansen.

Traffic lænestol
Magis lancerer serien Traffic, designet af den tyske Konstantin Grcic. Møblerne fås med stålstel i forskellige farver samt polstring i læder og uld i flere farvevarianter. 15.188 kr., RoomStore.