Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmekontor i soveværelset er ikke optimalt

Men uden et ekstra værelse, hvor får man så plads til et kontor?

Hjemmearbejdsplads kræver omrokering

Hej Lone Barslund,

Vi er en familie på 5, som mangler hjælp til placering af kontor.

I øjeblikket har vi kontor i soveværelset. Vi synes at soveværelset er lille og med et kontor er her lidt trængt.

Det er min mand, der arbejder på kontoret og nogen gange arbejder han hjemme.
Vores soveværelse ligger også som en gennemgang til husets store badeværelse og der er et rend af unger, mens min mand snakker i telefon eller arbejder.

Han kunne godt tænke sig et rum for sig selv, hvor han kan lukke døren og ikke have nogen der gå igennem rummet.

Vi har selv tænkt lidt ud af boksen, om vi kunne have kontor i stuen, der ville han kunne lukke døren, men samtidig “spærrer“ han jo stuen, når han arbejder.
Vi har tænkt på, om man kunne dele stuen op med en væg og lave børneværelse og kontor. Så lave stue i børneværelset som ligger op til køkken/alrum (åbne op).

Vi er i vildrede og mangler en god løsning…
Håber du kan hjælpe os.

Mvh. Familien Keldsted, Faxe

Kære familie Keldsted,

Det allerførste, der falder mig ind er, at det må være meget nemt at ændre jeres ungers toiletvaner, så de får adgang forbudt i det store badeværelse, når din mand har ”kontortid”,- I har jo et fint badeværelse mere i børneafdelingen!

Noget andet er så at det er ret så usexet med skrivebordsmøbler, skærme og ledninger i soveværelset, - og heller ikke sundt, har man jo fundet frem til. Så jeg kan godt forstå at I gerne vil ændre på indretningen.

Min bekymring med opdeling af jeres stue til nyt børneværelse og kontor er ikke pladsen men facaderne, hvor der er utrolig meget glas i den del, der så vil blive børneværelse. Det er fint med masser af dagslys, men det kan gøre det svært at møblere ordentligt.

I det nye børneværelse har jeg fået plads til klædeskabe bagved døren og har placeret sengen i hjørnet. Desuden er der vægplads til en stor reol og så vil skrivebordet stå frit ude på gulvet. Indretningen er ens i begge forslag.

I kan opdele de nye rum på to måder; Den ene A er ved at opstille vægge med døre til begge rum, hvilket skaber en lille forgang, der reelt er spildplads, men som kan udnyttes med høje reoler til opbevaring for både kontor og barn.

Den anden mulighed B er at dele stuen op med kun en væg, således at kontoret ligger som gennemgangsareal inden børneværelset, der igen placeres yderst. Bevarer I fløjdørene imellem kontor og alrum, kan de bruges til at signalere overfor resten af husholdningen, - minus barnet i værelset bagved selvfølgelig, at der arbejdes og ikke må forstyrres, f. eks. ved at montere rullegardiner på kontorsiden. Hvis det er den ældste, der får lov at få ”teenager- værelset”, er det nok nemt at gøre det attraktivt.

Den nye opholdsstue kan indrettes med gode sofapladser og tv.

Mvh. Lone

© Lone Barslund – Før

© Lone Barslund – Forslag A & B