22 nye og klassiske skriveborde - start jagten på din næste arbejdsstation her

Se alle designikonerne blandt skriveborde og de mest topmoderne arbejdsborde her.

Skriveborde for enhver
© Bo Bedre

Skriveborde er stedet, hvor man samler sig. Det er også stedet, hvor man samler sine ting.

Her har vi samlet en bred vifte af skriveborde. Det er dels borde fra den klassiske møbelmodernisme og dels de skarpeste bud fra nutidens designere på omfortolkning og nytænkning af skrivebordet.

Her er arbejdsstationer og arbejdsborde, og her er både helt stramme borde og vildt moderne statements. Én ting er sikker: du kan ikke undgå at finde mindst ét skrivebord, der går lige i hjertet på dig.

Rewrite af Gam Fratesi

Dette bord fra 2009 hedder Rewrite og er designet af danske GamFratesi. Bordet er bygget op af et træbord og en halvkuppel beklædt med tekstil.

Home Desk af George Nelson
© Bo Bedre

Home desk fra 1958 af George Nelson. Sammen med Eames var Nelson en af grundlæggerne af den amerikanske modernisme.

Skrivebordet med de farvede skillerum var oprindeligt tænkt som et skrivebord til kvinder, men er lige beundret af begge køn. 32.832 kr., Vitra/Paustian.

Funktionalistisk skrivebord af Bodil Kjær
© Bo Bedre

Skrivebord af Bodil Kjær fra 1959. Funktionalistisk skrivebord bestående af en kassette-formet overdel af træ med indfældede skuffer og et understel af stål.

Bodil Kjærs smukke møbeldesign fra hendes unge år var i flere årtier gået i glemmebogen. I dag er de yderst eftertragtede, og de når toppriser i auktionshusene. Læs mere om Bodil Kjær her på Bo Bedre.

Philippe Starcks arbejdsbord
© Bo Bedre

Philippe Starck har designet dette skønne bud på et utraditionelt arbejdsbord. Det er specielt beregnet til at stå frit i rummet. Fås også i farverne rød, pistacie, lime og lys blå. Målene er b 110 x l 179 x h 72 cm. Det koster ca. 23.000 kr. hos Paustian.

We:Do:Wood skrivebord
© w4tew

Geos Table er udført i en bambus, som har groet uden pesticider, kunstgødning eller herbicider. Dyrkningen skader derfor ikke voksestedets naturlige dyre- og planteliv. Den benyttede bambusart er 4 - 6 år. Designet af We:Do:Wood.

Asymetrisk skrivebord
© Bo Bedre

Bordet Lazy og stolen Paparazzi er begge eksempler på en overraskende nyfortolkning af skrivebordets form og funktion.

Skrivebordet er asymmetrisk. Oprydning i papirerne og effekterne lettes af det originale design. Den tilhørende kontorstol har også et indbygget opbevaringssystem. Begge er produceret af belgiske Bram Boo.

Skrivebord med bogbagkant
© Bo Bedre

Skrivebordet Kant med plade i lamineret birk, ben i ahorn og bagkant til fx bøger, h 74 x l 160 x b 105 cm, 7575 kr., Moormann/Designdelicatessen.

Møde- og arbejdsbord
© Bo Bedre

Et lavt møde- og arbejdsbord er også en mulighed. Denne version fra Kartell vil ikke tynge nogen indretningen. Samtidig passer bordet også ind i alle mulige moderne udtryk.

Ferruccio Laviani-mødebordet er i satineret aluminium med malet stålstel, begge dele fås også i sort, l 190 x b 79 x h 72 cm, 7440 kr. hos Kartell.

Børge Mogensen - Skrivebord og stol
© Bo Bedre

Dette elegante skrivebord er fra 1950'erne. Det er tegnet af Børge Mogensen for Søborg Møbelfabrik.

Bordet er skabt i en kombination af træ og stål. Stellet er i stål og bordpladen samt skufferne er i teak. Bordet er ikke i produktion længere, og er yderst sjældent.

Finn Juhl skrivebord
© Bo Bedre

Dette smukke Finn Juhl bord med 4 farvede og indbyggede skuffer kan gøres endnu længere ved at løfte den ene ende op. Herved kan bordet faktisk også bruges som spisebord.

Længde: 170 cm, dybde: 85 cm, højde 75 cm. Totallængde når bordet er foldet helt ud: 235 cm. Stellet er af metal, plade og skuffer er i Rosewood træ.

Book Table
© Bo Bedre

Book Table er skabt af de materialer, der ligger lige for: en stak bøger. Bordet er et af projekterne i limited-serien Layers, som designeren Richard Hutten skabte for et par år siden.

Genese Homeoffice
© Bo Bedre

Morten Voss & Christian Hedlund har designet Genese Homeoffice. Skrivebordet er indrettet, så kabler kan gemmes væk.

Indbygget i bordet findes en skinne til montering af for eksempel monitorarm og lampeholder. Fra 9840 kr.,Interstudio.

PP312 af Hans J. Wegener
© Bo Bedre

Hans J. Wegner designede dette bord for PP Møbler i 1981. pp312 er næsten identisk med pp305.

Det er et simpelt, stilrent og funktionelt bord. Pp312 er større end sin forgænger pp305. Den større model har har to skuffer i stedet for tre.

Labora skrivebord
© Bo Bedre

Labora-skrivebord er designet af Karl Rüdiger. Modellen findes med flere typer bordplader. Her er det vist i valnød. Som tilbehør til bordet fås også en kabinet-trolley. H 71 x b 150 x d 81 cm, 3975 kr., Bolia

Skrivebord med sadellæder
© Bo Bedre

Ginger skrivbord designet af Roberto Lazzeroni for Poltrona Frau. Stol og bord er i maskulint sadellæder. Kombinationen af bord og stol har en aura af 1960’erne og eksklusivt herreværelse over sig.

Hjemmearbejdsplads
© Bo Bedre

Hjemmearbejdspladsen er en indretnings-udfordringfor de fleste. Synet af et rodet bord med laptop, papirer og den slags kan give både stress og dårlig samvittighed.

En løsning på de problemer kunne være dette Vika Veine-arbejdsbord fra Ikea. Det kan klappes i, når det ikke er i brug. Lågets inderside er foret med filt, som både absorberer lyde og fungerer som opslagstavle. 999 kr. i Ikea.

Skævt skrivebord
© Bo Bedre

Shay Alkalays nyklassiker Pivot fra hollandske Arco er nu kommet i en skrivebordsversion, hvor det sjove skuffemøbel er smeltet sammen med en bordplade. Fås i forskellige træsorter fra 15.295 kr., Witehauz.

Skrivebord i aluminium
© Bo Bedre

Æstetikken er i højsædet i Arpers superelegante Nuur-bord, designet af The Pengelly Studio. Bordet er fremstillet af aluminium og mdf og fås fx i en knaldrød udgave. Man kan vælge mellem et firkantet eller et rektangulært format. Tjek Arper.com.

Skrivebord i Farrari-rød
© Bo Bedre

Det nye skrivebord Ezio i Ferrari-rød er baseret på en selvbærende stålkonstruktion beklædt med træ. Bordet har hæve-sænke-funktion og skal nok appellere til et kreativt segment, der er træt af firkanter med fire ben. Vejl. pris 125.000 kr. hos Dencon.

Svævende skrivebord
© Bo Bedre

Skrivebordet hedder Hover og er udført i olieret eg og børstet stål. Det er designet af Kristoffer Kjær, og bordet indgår i den efterhånden omfattende Hover Collection, som også består af en daybed, et sofabord, en lænestol og en bænk. Fra 12.500 kr., Hover Collection.

I-con desk
© Bo Bedre

Skrivebordet I-con desk er designet af Michiel van der Kley. Skrivebordet er i rustfrit stål og corian. Det fås også med indbygget harddisk og skuffe. H 75 x b 90 x l 210 cm, 28.790 kr., Witehauz.

Se også Bo Bedre's store galleri med barstole af enhver art. Find inspiration til din næste barstol.

Marco Evaristtis Metamorphosis
© Bo Bedre

Det er forfatteren Franz Kafkas der har givet Marco Evaristti inspiration til en ny møbelkollektion Metamorphosis. Den nye serie er ifølge Marco Evaristti et møde mellem kunst og design, funktion og fantasi, litteratur og form. Priserne i serien starter ved 5600 kr. og slutter ved 46.400 kr., Montana.

Skriveborde, arbejdeborde, arbejdstationer - dissee bord kan lidt af hvert, og der er helt sikkert mindst ét af dem, der kan lige præcist det, du søger. Ikke sandt?