Samlingspunktet i det gamle kollektiv

Designerne Jelena Schou Nordentoft og Ulrik Nordentoft og deres to døtre bor i en lejlighed på førstesalen af en 200 år gammel gård, der ligger i Espergærde og huser i alt seks familier.

© Tim Bjørn

Man tror hurtigt, at man er kørt forkert, når man drejer ind i et industrikvarter i Espergærde med GPS’en sat til designerparret Jelena Schou Nordentoft og Ulrik Nordentofts adresse.

Men midt mellem de store virksomheder, den lokale autoophugger og andet godt bliver man ledt ind ad en lille grussti, og så holder man pludselig på gårdspladsen til en gammel bondegård og i omgivelser, der leder tankerne hen mod Christiania.

Her bor parret i en lejlighed på gårdens førstesal med deres to døtre Eva og Alma. Og Christiania-tankerne er faktisk ikke helt ude i skoven, for bondegården HAR været et gammelt kollektiv, hvor seks kvindelige keramikere delte bopæl. Nu er det seks selvstændige andelslejligheder.

© Tim Bjørn

Køkkenet har tydelige spor af at være en del af en bondegård fra 1780. De rå bjælker, brændeovnen og den høje murede reol giver rummet et helt unikt udtryk. Bordet er et genbrugsbord med dobbelt udtræk, som parret har malet, og det har fået selskab af Arne Jacobsens Myre-klassiker. Lysestagerne på bordet hedder Omaggio, og dem har Jelena Schou Nordentoft og Ditte Reckweg designet for Kähler.

© Tim Bjørn

Jelena Schou Nordentoft er designer og har sammen med makkeren Ditte Reckweg den populære butik Stilleben i Læderstræde i København, som sælger landets førende keramikdesigneres produkter. Ulrik Nordentoft er ligeledes designer og har lige vundet Formland Design Award 2011 for knivserien Black Pure, som han har skabt sammen med Sebastian Holmbäck for Stelton.

© Tim Bjørn

Selvfølgelig findes både fruens og herrens eget design i deres køkken. Jelena Schou Nordentoft har sammen med Ditte Reckweg designet de stribede kopper for Kähler, mens Ulrik Nordentofts knive hænger på knivblokken. Krukkerne på bordet er fra When Objects Work og sælges hos Stilleben.