Sådan får du et skinnende rent køleskab

Det behøver ikke være så besværligt at gøre rent i køleskabet. Vi har fundet en lille blanding, som du nemt kan mikse sammen og hurtigt få skinnende rene hylder og skuffer til dine madvarer.

Vi vil alle helst gerne have et rent og organiseret køleskab, og det er ikke altid helt nemt. Der er fedtede hylder, krummer og ting, som skal tørres op hurtigst muligt.

Et lille trick som kan gøre rengøringen lettere at holde nede i køleskabet, er ved at organisere madvarerne sammen. Tør alle beskidte hylder med en klud inden du går ud og handler. Reorganiser tingene, så du hurtigt kan få tingene sat på plads, når du kommer hjem med de nye varer.

Du behøver kun fire ting, når du skal give køleskabet en grundig rengøring.

Du skal bruge:

  • Varmt vand
  • Castilla sæbe
  • Mikrofiberklud
  • Natron

Husk at der ikke er tale om Dr. Oetkers bagepulver! I stedet skal du tage et smut ind til din lokale materialist (fx Matas) og finde noget rent natron. Det hedder Tvekulsurt Natron og er super billigt. Castilla sæbe er en vegetabilsk oliebaseret sæbe, som kan bruges til stort set alle former for rengøring, og så er det desuden fri for skadelige ingredienser. Man kan faktisk sagtens selv lave castilla sæben, hvis man har det ekstra overskud.

Bland en teske natron, en teske sæbe og cirka 15 dl varmt vand. Sørg for at dit køleskab er tømt inden du går i gang. Tør alle hylderne med kluden og gentag efter behov. Tør eventuelt hylderne af med en tør klud.