© Getty Images

Opdatering af studerendes lille køkken i lejelejlighed

Familiens datter skal studere og flytte i en lille lejlighed, og forældrene vil gerne hjælpe med at gøre køkkenet mere brugbart. Se løsningen, der ikke koster en formue.

Kære Lone,

Vi er så heldige, at vi har fået fingrene i en lejet studio-lejlighed til vores studerende datter.

Det nuværende køkken er uhensigtsmæssigt og dårligt indrettet, og det vil vi gerne bruge lidt penge på at forbedre, selvom vi jo altså ikke skal regne med at få pengene igen, den dag hun opsiger lejemålet.

Pt er der kun et lille køleskab, - det står under bordpladen, og der er ikke noget fryseplads. Desuden ville vi gerne at der kunne blive plads til en vaskemaskine, så hun slipper for at bruge tid på møntvask.

Vask, komfur og de eksisterende skabe skal beholdes, men vi ofrer gerne ny bordplade og ekstra udstyr, hvis du kan indrette køkkenet bedre.

Hvis du har forslag til indretning af rummet, modtages det også med kyshånd.

Mange hilsener Freja og familie.

Kære Freja og co.

Der er faktisk så god plads i området indenfor døren at I sagtens kan forlænge køkkenet med nye 60 cm, så der både kan blive plads til et nyt højt kølefryseskab og en vaskemaskine ved siden af vasken, - hvor det lille køleskab stod før. På modsatte side indkøber I et nyt skuffeelement og en ny, længere bordplade.

For enden af vaskesiden kan I se om der kan blive plads til en høj reol med hylder til kolonial og krydderier eller en række hylder, - jeg ved ikke om den lille kasse ikke er en udluftningskanal som I ikke kan bore i, så en høj reol der står på gulvet er nok den bedste løsning.

Du kan indrette en hyggelig spiseplads med bænk, bord og to – tre stole opad køkken-halvvæggen og så er resten af rummet i realiteten til sovesofa / seng, reoler, lænestol og tv. Hvis du gerne vil have en særskilt arbejdsplads, så spisebordet ikke altid flyder over af pc-grej og bøger, så kan der fint blive plads til en bordplade i hjørnet, der kan monteres på en liste på bagvæggen og et enkelt ben, så den ligner en udvidelse af vindueskarmen.

Hertil en række bogkasser på væggen til studiesager og bøger.

Bedste hilsener Lone