Ny skatepark under graffitihimmel i nedlagt kirke

Nogle vil mene, det er helligbrøde, andre siger bare WAOW!

Kirkeskate
© La Iglesia Skate

I Llanera i Spanien er der kommet en ny skaterbane.

Den 103-årige kirke, Santa Barbara, er blevet forvandlet til en skaterbane og forsynet med street art fra gulv til loft og hvælvinger.

Skaterkirke
© La Iglesia Skate

Malerierne - eller freskerne - er skabt af den spanske street artist, Okuda alias Miguel Erice.

Han startede sin kunstnerkarriere som illegal tagger og grafittimaler i Santander. Siden kom han ind på kunstakademiet, og i dag er han billedkunstner med store soloudstillinger (senest i Lisabon) af malerier, fotos og skulpturer.

Han rejser dog i høj grad stadig rundt som murmaler og street artist - i øvrigt ligesom hans franske kollega, Seth Globalpainter, som vi også har skrevet om her på Bo Bedre.

La Iglesia Skate
© La Iglesia Skate

Hele kirkeskater-projektet kaldes for La Igelsia Skate (Skaterkirke) eller Kaos Temple. Forvandlingen af kirken er blevet til på initiativ af en lokal såkaldt Kirkebrigade.

Finansieringen af murmalerierne og skaterbanen er dels sket som crowdfunding og dels med støtte fra Red Bull

Okuda
© La Iglesia Skate

Okuda san Miguel Erice har tidligere lavet street art på den store skala. Det har blandt andet være en fontæne i Tennessee og en gavludsmykning på et højhus i Kiev.

Han elsker disse store opgaver, for som han selv siger:

  • I en kran med min musik i ørene, så føler jeg mig mest fri.
Okuda's Sixtinske kapel
© La Iglesia Skate

Det er dog første gang han har fået en kirke at boltre sig i, og for ham er det det vigtigste værk i hele hans karriere. Det skyldes for ham, at en kirkeudsmykning er så klassisk en disciplin for en billedkunstner.

  • Det her er mit personlige Sixtinske kapel, siger Okuda med henvisning til Michaelangelo's ikoniske freskoudsmykning af det vatikanske kapel.
Santa Barbara

I Danmark er kirkerne heller ikke helt så hellige længe. I København er flere kirker allerede blevet omdannet til andre formål - ligesom Santa Barbara-kirken i Llanera.

Det størst anlagte projekt er kulturhuset Absalon i den nu nedlagte Absalon-kirke på Vesterbro, hvor der blandt andet er daglig spisning, yoga og bordtennisturneringer.

Koncertkirken på Blågaardsplads er et andet spektakulært projekt. Her er kirken blevet omdannet til koncerthus.

Street artist Okuda
© La Iglesia Skate

Her ser du Okuda til venstre ved siden af en aktivist fra den lokale skaterbrigade.

Hvis du vil høre mere om Okuda's baggrund og om hans tanker bag sin udsmykning, så kan du finde et spændende videointerview nederst på denne webpage.