Dine nye krydderi-favoritter Trænger din sommermad til lidt ny smag, kan du spice den op med Mill & Mortars fire nye krydderiblandinger. Fx Asani, inspireret af det nordafrikanske køkken, Tandoori med smag af Sri Lanka, Mermaid Rub til sommerens friske fisk og Sweet Sue BBQ til grillen. Består kun af krydderier og urter, overvejende økologiske råvarer og ingen salt eller tilsætningsstoffer, 39,50 kr. pr. stk., Mill & Mortar.
Kør det på kværnen Til dit eget, hjemmelavede krydderimiks, tørrede urter eller bare salt og peber. Wind & Grind-kværnen fra JosephJoseph har en solid, keramisk kværn, der kan indstilles til at male flere grader af fint og groft. Nem at fylde op og med solidt greb. Kan gå i opvaskemaskinen, og fås i flere farver og i krom, 259 kr., Good Company.
Frithængende frugtskål Hvorfor skal frugten stå på bordet, når du kan plukke den direkte fra frugtskålen her? Pluk hænger i et ophæng fra loftet og er designet af Kåre Frandsen. Den består af fire metalringe flettet sammen af kraftig elastiksnor, som holder indholdet på plads. Frugten får samtidig masser af luft og holder sig frisk længere. Fås også i hvid, diam. 30 cm, 495 kr., Moods.dk.
Kunstneriske kopper En ugle, et pindsvin og en kat i Monika Petersens finurlige, grafiske streg pryder porcelænskopperne her til 149 kr. pr. stk., Urban Living.
Fiks og fin a la 50'erne Madlavningen får ligesom et løft, når man går i køkkenet iklædt dette fikse og feminine forklæde, der kunne have været din mormors. Fås også i pink, i bomuld, 79,95 kr., H&M Home.
Champagne til is At putte isterninger i champagne er fy! Med mindre det er denne nye, særlige udgave af Möet & Chandons champagne, skabt til fx at tage med på stranden og blive nydt over is, uden at den mister sin sprødhed og sine bobler. Ice Impérial fås hos udvalgte forhandlere til 349 kr., Möet & Chandon.
Sødt Glukosesirup lyder måske som en avanceret, kokkeagtig ingrediens, men det er det slet ikke. Nu kommer Dansukker med deres version, som fås i de fleste supermarkeder. Brug den til fx til is, som den giver en cremet konsistens.
Den hemmelige italienske madklub er Hanne Birgitte og Anders Grøndahls samling af opskrifter, gennemarbejdet sammen med medlemmerne af den anerkendte hemmelige italienske madklub Guldgaflerne. 299 kr., Nyt Nordisk Forlag.
I Cucina Italiana kan du følge med de madglade brødre Harder til deres kulinariske hjemmebane i Toscana, Umbrien, Rom, Friuli og Sardinien og få opskrifter og anekdoter fra deres madglade italienske familie. 299 kr., Gyldendal.