Kokkenes eget køkken

Når to kokke skal have bygget nyt køkken, så er intet overladt til tilfældighederne. Derfor fremstår Anette Aastrup Jensen og Torben Lund Jensens køkken også som en yderst vellykket opskrift.

© Bjarni B. Jacobsen

Når to kokke skal have nyt køkken i deres hjem, så giver det næsten sig selv, at valget ikke bare falder på det første det bedste.

Hos Anette Aastrup Jensen og Torben Lund Jensen er det hele derfor tænkt igennem, og resultatet er derefter.

Da parret, der har de to drenge Mikkel (12) og Emil (9), fik tegnet nyt hus, var udformningen af køkkenet noget af det, de var allermest opmærksomme på.

De er begge udlærte kokke og har i mange år arbejdet i restaurationsbranchen, fx som restauratører på Restaurant Gråbrødre Torv 21 i København, og ved derfor alt om betydningen af et funktionelt køkken.

© Bjarni B. Jacobsen

Anette Aastrup Jensen (42) er udlært kok og tjener. Sammen med hendes mand Torben Lund Jensen har hun en fortid som restauratør af Restaurant Gråbrødre Torv 21 i hjertet af København, men har siden uddannet sig til pædagog. Torben Lund Jensen er nu direktør på Sorø Storkro.

© Bjarni B. Jacobsen

Det 28 m² store køkken blev tegnet og bygget samtidig med huset. Parrte har derfor haft fuldstændig kontrol over, hvordan de ønskede det udformet. Stilen er på én gang klassisk og moderne, udført af det tyske køkkenfirma Eggersmann og fremstillet i sortbejdset eg med stålgreb. Da parret begge er udlærte kokke har funktionaliteten og rigelig med arbejdsplads været altafgørende. Bemærk fx de to vaske overfor hinanden, der giver gode arbejdsbetingelser, selv når man er mange. Pendlen over kogeøen er fra Ikea, barstolene fra Ilva.

© Bjarni B. Jacobsen

Parrets hus er et nybygget såkaldt Lindskov-hus fra 2006, der kræver et minimum af vedligeholdelse.

© Bjarni B. Jacobsen

I det kæmpe køleskab er der altid en god bid, når man kommer sulten hjem fra skole. Her er Emil på jagt. Tydeligt er det også, at to udlærte kokke ikke lige lader sig spise af med et lille køleskab og et enkelt komfur. Køle-fryse-skabet er fra Gram, og ovnene er fra den franske producent Scholtès.

© Bjarni B. Jacobsen

En af fordelene ved at parret kunne tænke køkkenet ind i det nye hus helt fra starten, var, at familien kunne sætte plads af til et superpraktisk spisekammer. Reol og kurve er fra Ikea.

© Bjarni B. Jacobsen

Kig fra entreen ud i køkkenet, der fremstår åbent, lyst og imødekommende.

Relaterede Artikler