Kaffe forbedrer din hukommelse – og 8 andre overraskende ting, du (måske) ikke vidste om kaffe

Se, hvor mange kopper du med fordel kan drikke dagligt og få otte andre overraskende facts, du (måske) ikke vidste om verdens mest populære drik.

© Moccamaster

Kaffe forbedrer hukommelsen!

Der findes mange myter og påstande om kaffe; kaffe slanker, kaffe skærper koncentrationen, kaffe forlænger livet og mange, mange flere.
Heldigvis er ikke alle påstande helt uden belæg, og selv om kaffe ikke med garanti forlænger livet, så påvirker det faktisk din hukommelse positivt at sippe lidt til en kaffe i ny og næ. Undersøgelser har vist, at du med fordel kan drikke to kopper kaffe om dagen. Studierne påstår dog, at den ønskede effekt kun opnås ved to kopper kaffe. Ikke én. Ikke tre – to! Dét er værd at huske.

Drik kaffen varm

Står der en kop kaffe foran dig, mens du læser dette? Så må du hellere skynde dig at drikke den. Det er nemlig sådan, at kaffe mister 70 % af sin smag inden for to minutter. Har du ventet for længe, må du jo ud og lave en kop mere.

Hvem drikker mest kaffe?

Er det mon mænd eller kvinder, der er mest kaffetørstige? En undersøgelse har vist, at de kaffedrikkende danskere fordeler sig således:

  • 86 % mænd
  • 76 % kvinder

Koffeinfri kaffe indeholder koffein

Kigger du skævt på naboens kaffekop og føler dig helt hellig over, at din kop i hvert fald ikke indeholder det omdiskuterede stof koffein – ja, så kan du godt trække blikket til dig igen. Alle kaffebønner indeholder nemlig koffein. Men i 2008 opdagede man planten Coffea Charrieriana, der har så lavt et indhold af koffein, at den betegnes som koffeinfri. Men helt hellig, det er du altså ikke.

Filterkaffe er et hit!

Hvordan foretrækker flertallet sin kaffe?

  • Filterkaffe: 44 %
  • Kaffe fra espressomaskine: 15 %
  • Instant-kaffe: 12 %
  • Stempelkaffe: 10 %
  • Kapsler: 10 %
  • Kaffe fra espressokande på komfur: 2 %
© Moccamaster

Hvis du også er vild med filterkaffe, så er en Moccamaster måske det helt rigtige match for dig? Moccamaster er kendt for deres ikoniske kaffemaskiner, der er blevet produceret siden 1968 og findes i mange inspirerende farver. Alle maskiner er håndsamlede og lavet af genanvendelige og nedbrydelige materialer. Virksomheden bag hedder Technivorm og blev stiftet i 1964 af den industrielle designer Gerard-Clement Smit. Hans vision var at lave en kaffemaskine, som forbrugeren kunne stole 100 % på. Alle maskiner produceres i dag i Amerongen i Holland og er ECBC-godkendt, hvilket er din garanti for en god kaffe.
Læs mere på Moccamaster.dk

Mokka er navnet på en stærk kaffe typisk serveret i en lille kop, men hvor kommer navnet Mokka egentlig fra? Jo, det var nemlig fra den yemenitiske havn Mocha – Al-Mukha på arabisk – at man første gang sendte kaffebønner til resten af verden. Fordansket Mokka var altså et synonym for kaffe af høj kvalitet.

Den første kaffeopdagelse

Ifølge en gammel myte tilskrives en etiopisk hyrde æren for at have opdaget kaffen. Han skulle efter sigende være kommet tilbage til højlandet og have fundet sine geder dansende og fuld af energi. Gederne havde spist af en særlig plante, og rygtet spredtes som en steppebrand.

© Moccamaster

Kaffen gror i kaffebæltet

Med over 60 forskellige kaffesorter verden over, findes der noget for enhver smag. Man kan derfor fristes til at tro, at man snubler over den ene unikke kaffebønne efter den anden, når man er på ferie. Imidlertid gros kaffe dog kun i et bælte rundt om Ækvator – kaffebæltet – som blandt andet består af Indien og Mexico. Af alle landene i bæltet sidder Brasilien øverst på tronen med cirka en tredjedel af verdens kaffeproduktion.

Kaffens historie går laaaangt tilbage

Der er delte meninger om, hvor langt tilbage vi kan spore menneskets anvendelse af kaffebønnen. Nogle mener, at de første historier om kaffen stammer fra før år 1300, men i 1500-tallet begyndte man angiveligt for alvor at dyrke bønnen i Kaffa-provinsen i Etiopien. Kaffebønnen blev hurtigt udbredt i den islamiske verden, og via muslimske havnebyer fandt kaffen vej til de europæiske caféer. Også i de danske hjem blev kaffen et samlingspunkt, og med 1960’ernes automatiske kaffemaskiner tager kaffeforbruget fart. I slutningen af dette årti introduceres den første Moccamaster-kaffemaskine, og danskerne kan nu lave filterkaffe inden for hjemmets fire vægge. Kaffe er i dag verdens mest populære drik, og der nydes mere end 500 milliarder kopper om året.