Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Indretning af lille køkken i Københavner-lejlighed

Der skal være plads til: Kogeplade, ovn, emhætte, køle-fryseskab og vaskemaskine.

Nyt køkken til Anita

Kære Lone

Du har så mange geniale indretningsråd, så vi håber at du kan hjælpe os.

Vi har købt en dejlig - men ikke så stor - Københavner-lejlighed med et lille kringlet køkken. Loftet er ny-istandsat med ny el, men ellers er køkkenet slidt og der skal laves et nyt.

I køkkenet skal der være plads til el-kogeplade, ovn, emhætte med recirkulation, køle-fryseskab med god plads og vaskemaskine (der er ikke vaskekælder). Desuden er ønsket at få så megen bord- og opbevaringsplads som muligt. Lofthøjden er 253 cm, så der kan evt. laves noget i højden til de ting der ikke er i brug så tit.

Jeg har vedhæftet tegninger med angivelse af div. mål og håber at du kan komme med et eller måske flere gode forslag til indretning.

De bedste hilsner

Anita

Kære Anita

Med mindre I er friske på at inddrage noget af værelset mod gården, kan jeg ikke se hvordan jeg skulle kunne lave en bedre indretning end jeres nuværende køkken.

Der er, hvad der er plads til under de givne forhold i et for smalt rum, så udvider I ikke, bliver et nyt køkken magen til jeres nuværende med samme fornuftige placering af vask, vaskemaskine, ovn og kogetop og køleskab.

Det, der kunne give jeres køkken en anderledes indretning med bedre plads imellem funktionerne, kunne være at inddrage (sove)værelset ved siden af, så I får direkte adgang fra køkkenet til en spiseplads foran den kommende altan, som jeg kan se stiplet ind på plantegningen. Så i stedet for at have soveværelse med altan, kunne I bytte helt om på værelserne, så I fremover sover i rummet modsat og har både spiseplads og sofaafdeling med adgang til køkkenet. Ved at flytte adgangen til værelset/ stuen, får I et uforstyrret sofahjørne og en fin arbejdsplads imellem køkken og spiseplads med to nye 50 cm skuffeelementer og et afsluttende hjørne med åbne hylder under bordpladen.

På en anden side kan I få snedkereret en høj reol imellem skorsten og højskab til kogebøger mm. For ikke at få madosen for tæt på stuen er kogepladsen fortsat placeret ud mod køkkentrappen.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund

© Lone Barslund

Relaterede Artikler