Indret med friske krydderurter i køkkenet

Friske krydderurter kan bringe liv og farve ind i et køkken. Vi har samlet et galleri med forslag til, hvordan du skal indrette med de grønne og duftende planter.

Blød køkkenet op

Et stringent køkken liver op når der tilføres en lille plantage af friske krydderurter. Gå efter forskellige højder, farver og former for et skov-look til din krydderurte-samling.

Det lille køkkenbord

Ligger du inde med et lille køkkenbord, så kan det være svært at få plads til et krydderurtehjørne. Hæng i stedet en smal hylde på en af dine vægge og lad planterne sprede duft og give farve til rummet derfra.

Det rå

Krydderurter er ikke blot smagfulde, de er også smukke. De står i særdeleshed godt til rå materialer som eksempelvis metal, beton og råt træ. Her giver de et ekstra grønligt skær til de smukke subway-tiles, som pryder køkkenvæggen.

Messing og krydderurter

Messing og de grønne krydderurter komplimenterer hinanden på bedste vis. Sørg dog for, at der ikke foregår alt for meget i dit køkken, da det kan skabe uro for øjet og få køkkenet til at syne rodet og lille. Men hvide vægge og lyse bordplader kan helt sikkert holde til både metaller og grønner krydderurter.

Naturlighed

Få naturen indenfor ved at lade dine krydderurter spille sammen med naturlige materialer som eksempelvis træ. Det vil give et landligt og lækkert udtryk til køkkenet.

Spred dem ud

Man behøver ikke nødvendigvis placere alle sine krydderurter i samme hjørne. Det giver et skov-look til køkkenet at fordele planterne i rummet. Desuden er krydderurterne en plante og pyntegenstand som så meget andet, så lad dem endelig lyse hele rummet op.

Hvilke krydderurter kan du lide?

Det er fristende at vælge de krydderurter som er flottest - men husk nu, at det trods alt er krydderi og det er altså lidt sjovere at have dem stående i køkkenet, hvis man rent faktisk bruger lidt af det. Så vælg dem du godt kan lide!

Lidt har også ret

Et stringent køkken bløder op når det bliver indtaget af krydderurter. Der skal ikke nødvendigvis mange til for at tilføre en mere naturligt og afslappet stil til rummet.