Ikke plads til en traditionel emhætte? Her er 5 fine alternativer

Et mindre køkken er ikke ensbetydende med, at du skal leve med mados.

Modernisering af emhætten

Emhætten er en væsentlig del af indretningen i køkkenet, og den kan hurtigt sætte en stopper for et elegant udtryk - især kan det være svært at finde en naturlig plads til den i mindre køkkener.

Dog er der efterhånden kommet mange løsninger på netop denne udfordring ved hjælp af teknologien og en designmæssig nyfortolkning af emhætten.

Her giver vi dig 5 alternative, smarte emhætteløsninger, som netop tager højde for pladsmangel og rummelighed uden at gå på kompromis med design.

Emhætte skjult i køkkenbordplade
© Witt

Væk med både os og emhætte

En løsning der hverken går på kompromis med æstetik eller mados. Her får du en emhætte i et elegant design, der samtidig er diskret ved at være nedbygget i køkkenbordpladen.

Bord-emfanget er især genial til mindre køkkener, hvor pladsen skal udnyttes varsomt, men også hvis man blot ønsker at skabe en lethed i indretningen.

Se mere her.

frithængende emhætte i hvid
© Thermex

Frithængende emhætte

Dette wireophængte emfang fra Thermex er et eksempel på, hvordan man kan samle et åbent køkken ved hjælp af en frithængende emhætte.

Dens særlige egenskab er, at den er multifunktionel, da den både erstatter en stor klodset emhætte og samtidigt fungerer som lampe.

Se mere her

kombineret kogeplade og udsugning
© Elica

To-i-én

Denne kombination af kogeplade og udsugning fra Elica, gør det muligt helt at undgå bekymringer om pladsmangel til emhætten.

Det funktionelle design giver et markant men simpelt udtryk, som derudover også er udstyret med avancerede teknologier af høj kvalitet.

Se mere her

emfang i loft
© Thermex

Diskretion er en dyd

Dette loftemfang er oplagt, hvis man ønsker et stilrent køkken med god arbejdsplads. Loftemfanget her er fra Thermex og er diskret idet den gemmes væk i loftet over kogezonen.

En sådan løsning er god, hvis man har har meget loftplads, men knap så meget plads i rummet til store apparater.

Se mere her.

© Engebretsen

Hightech udsugningsløsning

Et bud på en enkel og smart emhætte-løsning er at få en kogeplade med integreret udsugning som denne, Bora fra Engebretsen.

Bord-emfanget er perfekt til et mindre køkken, hvor der ikke er rum til den originale emhætte.

Den tager emhætten til et helt nyt teknologisk og designmæssigt niveau, som skaber helt nye muligheder i indretningen.

Se mere her.