Hvordan moderniserer vi køkkenet i et 60'er-hus?

Kære Lone

Vi købte sidste år et hus fra 60'erne, hvor vi allerede på det tidspunkt så potentiale for ændringer - især i køkkenet.
Vi blev enige om lige at se tiden og huset an - for at være sikre på, hvordan eventuelle løsninger og behov måtte være.

Vores køkken er på nuværende tidspunkt for lille. Derfor håber vi, du har nogen gode input til, hvordan vi kan få det mest optimale ud af vores kvadratmeter.

Da vi købte huset, var den oplagte tanke at nedlægge væggen ind mod det, der hedder spisestue, og så have køkken hele vejen langs den lange væg, evt. nogen højskabe på modsatte side. Køkkenet kommer på den måde mere i "kontakt" med den store og dejlige stue, samtidig med at det stadig er lidt adskilt, hvilket vi foretrækker.

Samtidig kunne jeg godt tænke mig at udvide bag-indgangen, der går op til køkkenet, da den nu går direkte i en trappe til kælderen. Tanken var, at man kunne tage noget af køkkenet, sådan at vinduet går til entreen.

Jeg har prøvet at skitsere de indledende tanker.

Dog kom vi også til at tænke, at det måske var en løsning at inddrage soveværelset til køkken, og så i stedet flytte soveværelset hen, dér hvor det kaldes spisestue, og lukke det rum til med en væg der flugter med stuevæggen ud til terrassen. Døren til soveværelset skal så udvides, så der bliver en stor åbning fra køkken til stue. På den måde kan man lave en mindre spiseplads ude i køkkenet. Dog ved jeg ikke hvordan problemet med entreen bagtil så skal løses.

De bedste hilsner

Eva L.

Kære Eva.

Jeg synes, at jeres første idé er god og bedre end den omtalte udgave, hvor køkkenet bliver langt og smalt og nok også temmelig klemt, da det er en god idé at få lukket af til kældertrappen.

Jeg har indrettet lidt videre på selve køkkenindretningen, da der i jeres oplæg er vældig megen spildplads, - der er som I også har konstateret, ikke bredde nok til at et spisebord kan være der. Men en rigtig rummelig arbejdsplads hvor man står og er orienteret mod spisepladsen er der god plads til og laver I bordpladen 90 eller 100 cm dyb kan der blive plads til 3- 4 højstole til hygge og havregryn.

Bemærk venligst dørene med små pile på, - de tre steder viser hvilken vej dørene helst skal slå op, så dørbladet ikke er i vejen. Vælg meget gerne at sætte glasdøre i imellem spiseplads og hovedentré og imellem køkken og baggangen med det store vindue.

Jeg har vendt spisebordet i forhold til jeres skitse, da alle så sidder med kik til køkken og have.

kh Lone