Her er den bordeauxrøde køkkendrøm

Marmor og messing giver det røde køkken et eksklusivt og vovet udtryk.

// Farven bordeaux ligger som en eksklusiv ramme om køkkenet, hvor udtrykket understøttes af sort marmor med hvide linjer og messing. Køkkenet er fra Designovation Studio.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

En bordeauxrød køkkendrøm

Omsluttende bordeauxfarvede skabsvægge, stribet tapet, marmor og messing lyder umiddelbart som visuelt rod, men hos Nadia Lassen er kombinationen eksklusiv, vovet og hyggelig.

// Mørkt stentøj som kaffebryggeren fra serien Theo med tilhørende kaffetragt samt mælkekande fra Stelton glider ind i marmorets organiske udtryk. Den lille, sorte lågkrukke i marmor er fra Louise Roe, og den grå skulptur er af Josefine Winding.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

En sikker sans for design

I en bordeauxfarvet ramme udspiller Nadia Lassen og Kasper Korsholms køkkendrøm sig i en villa på Frederiksberg, som de deler med deres fire døtre. Nadia er CEO hos belysningsfirmaet Nuura, der laver enkle, eksklusive lamper, og designfirmaet Gejst.

Hun har altid arbejdet med design og startede virksomheden By Lassen, som bygger på hendes oldefar Mogens Lassens Kubus-lysestager.

Hendes sans for design er sikker. Derfor havde hun en klar idé om, hvordan køkkenet skulle se ud. Det indebar: smalle overskabe, en mørk bordeaux farve, messing og marmor.

– Køkkenet skulle passe til vores gamle hus, ligesom det var vigtigt for mig, at det ikke blev sterilt. Samtidig skulle det se ud, som om det alle dage havde været der. Designovation stod for udførelsen, og de fangede hurtigt min idé, som de videreudviklede med en skabsvæg, som rammer åbningen til stuen ind. Jeg elsker, at køkkenet fungerer som et stort, flot møbel i tillæg til at være praktisk med masser af opbevaringsplads, forklarer Nadia.

// Messinggrebene fra Beslag Online og Quooker-armaturet lyser op blandt de mørke farver. Bordpladen samt bagvæggen er af marmor fra Borderstone, mens den underlimede vask er fra Lavabo.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

// Helt gennemført er køkkenet med snedkerlavet indmad af træ.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

En lettere hverdag var en vigtig faktor

Under renoveringen tvivlede Nadia sjældent på sine valg. For i en kreativ proces tegner der sig hurtigt et billede i hendes hoved af, hvordan et resultat skal være. Og så er det egentlig bare at udføre idéen.

Alligevel var det lidt af et puslespil at få det hele til at gå op med rør og elektricitet. For renoveringsprocessen indebar ikke, at gulvene skulle skiftes, eller at der skulle trækkes ny strøm i køkkenet, men derimod at passe ændringerne ind i det eksisterende.

– I processen opdagede vi, at vi ikke havde lavet plads til at få en Quooker Cube under håndvasken. Så der måtte vi lave et skab om, hvilket var ret besværligt. Men for os var det vigtigt, da det gør vores hverdag meget lettere. Oveni havde vi simpelthen glemt arbejdslys i køkkenet, som er lidt paradoksalt, når jeg nu har en belysningsvirksomhed. Så da køkkenet var sat op, måtte vi have alle overskabe ned igen og integrere lys i dem, fortæller Nadia, der i sit køkken holder allermest af stemningen, som rummer en varme, der giver en lyst til at være i rummet, og som indbyder til, at man samles, laver mad og hygger sig.

// Skabene har indlagt strøm, og familien har derfor gemt brødrister, kaffemaskine og andet elektronik, som ikke er pænt at se på, der. Der er også en skuffe med opladning til telefoner og alt køkkengrej. Ovnen og dampovnen er fra Gaggenau. Fra køkkenet er der kig til stuen,hvor en blå sofa, Julia, fra Ilva sammen med det grå sofabord fra 101 Copenhagen og den gråpolstrede lænestol, Den Trætte Mand, der er designet af Flemming Lassen og produceret af By Lassen, skaber en fin kølig kontrast til det varme køkken.

© Foto: Andreas Mikkel Hansen, Styling: Glotti Press

Spisepladsen i køkkenet er der, hvor familien samles

Spisebordet Hector er designet af Eberhart Furniture, og stolene Coco, med specielt udvalgt tekstil, er fra Gubi. Lysekronen Apiales fra Nuura er designet af Sofie Refer, og lysestagen Molekyl er fra Gejst.

På bordet står en høj, mørk glasvase fra Kodanska, og træskulpturen Ufo er fra Piece of Denmark. Det karrygule, stribede tapet er fra Ferm Living, og det er som køkkenet – klassisk med et twist.