Handmade
Man undrer sig lidt over, at der er så lyst i Nadine og René Redzepis hjem, når man træder indenfor. De bor med hendes mor og deres tre døtre Ro, Genta og Arwen på 3 måneder, 3 år og 6 år i et gammelt og lidt skævt hus, der skuler en smule, når man ser det udefra. Men indenfor stråler det i nyrenoveret glans, fra glaspartier mod gårdhaven og fra nymalede vindueslysninger. Mest markant er køkkenet - naturligvis er det sådan. Men til forskel fra Restaurant Noma, hvor det er René Redzepi, der råder, er det hjemme på Christianshavn Nadine, der står i køkkenet, når familien skal have aftensmad.
- René er jo for det meste på arbejde, når børnene og jeg skal spise, og hvis han er hjemme, så kan jeg godt lide at lave mad til ham. Han bruger så meget af sin tid på at lave mad til andre. Til gengæld laver han altid madpakkerne til de to store børn. Det går han meget op i, forklarer Nadine.
Dele af huset er fortsat under renovering, men køkkenet er på plads. Valget faldt på Garde Hvalsøes, der har udviklet et køkken sammen med Dinesen, hvor man udnytter længden på Dinesens velkendte gulvplanker.
- Vi elsker træet. Det er rart at røre ved. Og sommerfugle-samlingerne og den måde, skufferne er samlet på, er vildt smukt, mener Nadine.
Både hun og René er begejstrede for køkkenet, som tilfører rummet et smukt møbel og husholdningen et funktionelt madværksted, hvor der er god plads på bordet og i skufferne.
Der skal være orden i tingene, og knivene skal være skarpe. Men mest af alt skal køkkenet være et sted, hvor der er plads til vores børn, og hvor man kan lave mad sammen med hele familien og venner, siger René Redzepi.
Vi ville gerne have et køkken, der er lækkert, varmt, hyggeligt og har masser af plads og mulighed for at organisere tingene. Og så skal det være holdbart, så børnene også kan være med, uden at vi skal sige til dem, at de skal passe på, fortsætter Nadine.
Børnene er nemlig ofte med i køkkenet, og både Nadine og René lægger stor vægt på, at de får gode oplevelser med mad, hvor den kommer fra og den natur, der er så vigtig en bestanddel af det køkken, René Redzepi står for. Fx går de ældste børn i udflytterbørnehave.
De er begge helt vilde med at spise vilde planter og urter. Den ældste er tit med René på arbejde, og så skal hun altid smage ti nye ting. Hun er i øjeblikket meget glad for pollen fra roser, griner Nadine.
Men vi elsker alle sammen en dejlig pastaret med en tomatsauce, der har stået og simret i flere timer. Det er en af pigernes absolutte favoritretter.