Guide: sådan laver du den perfekte kop kaffe

Danskerne er den 4. mest kaffedrikkende befolkning i verden. Men hvordan laver man den optimale kop kaffe? BO BEDRE guider dig her.

DEN RIGTIGE BØNNE
© Kähler

Kaffe er ikke bare kaffe. Smag dig derfor frem til din favorit. Det kan være, at du har brug for en kraftig kaffe om morgenen og en lettere kaffe op ad dagen.

MAL BØNNERNE SELV
© Bloomingville

Friskmalet kaffe smager bare bedst. Mal dine bønner selv og gerne lige inden, du drikker kaffen. På den måde bevare du aromaerne i kaffen.

BRUG EN GOD KAFFEKVÆRN
© Bloomingville

Udstyret skal være i orden. Hvis du vil kværne din kaffe selv, skal du også bruge en god kværner for at sikre en ensartet kaffe.

FILTERKAFFEN
© Marimekko

Filterkaffen har et lidt blakket ry i forhold til barista kaffe, men faktisk er filterkaffen en af de kaffetyper, der indeholder færrest usunde fedtstoffer.

OPBEVARING

Opbevar kaffen i en tæt plastikpose i køleskabet for at forlænge levetiden. Ikke i en beholder, da den resterende luft i beholderen vil få kaffen til at miste sin aroma.

DRIK KAFFEN MED DET SAMME
© Anne Black

Når du har forkælet dig selv med en frisk kop kaffe, så husk at drikke den med det samme. Efter en halv time bliver kaffen langsomt mere bitter.

HVOR LÆNGE KAN KAFFEN HOLDE?
© Kähler

Kaffe kan cirka holde 6 måneder, før den begynder at miste sin aroma.

STEMPELKANDEN
© Kähler

Lad kaffen trække i omkring 4 minutter før stemplet bliver trykket i bund. Vent derefter gerne et minut inden kaffen serveres.

RENGØRING
© Nespresso

Rengøring er en vigtig faktor for at sikre den optimale kop kaffe. Kaffemaskine og stempelkande skal være helt rengjort for at opnå det bedste resultat. Snavs kan nemt påvirke kaffen og give den en dårlige smag.

HVOR MEGET KAFFE?
© Kähler

Doseringen er vigtig. Det afhænger af bryggemetoden, men som regel kan du gå efter at der cirka skal 7 gram kaffe til en kop. Det svarer til en stor spiseskefuld.