
Guide: Sådan vælger du den helt rigtige pande
Bliver bøffen bedst på stål eller støbejern? Skal svampene steges på aluminium eller stål? Du får større succes med dine madlavning, når du vælger det helt rigtige køkkengrej
AfRåvarerne er udgangspunktet for det perfekte måltid – måske har du handlet økologisk eller gjort dig umage med at finde de lækreste lokale varer, som du glæder dig til at tilberede.
Men alle råvarer, om det er kød, fisk eller grøntsager, stiller vidt forskellige krav til tilberedningen, og det kan være svært at finde ud af, hvilke værktøjer der skaber det bedste resultat i køkkenet.
Derfor er her en guide til, hvordan du vælger den helt rigtige pande alt efter, hvilke råvarer du vil tilberede – så du får det bedst mulige resultat.
Støbejern
Hvis middagen står på en lækker, saftig bøf, så kan en støbejernspande gøre underværker. Panden fordeler nemlig varmen jævnt og stabilt og tåler samtidig ekstremt høje temperaturer. Det betyder, at støbejern er velegnet til bøffer, fede fisk og rustikke grøntsager som for eksempel rodfrugter, der alle får en sprød og lækker stegeskorpe.
Støbejernspanden fra Le Creuset har en mat, sort emalje indvendig og vil med tiden udvikle en patina, der fungerer som en slags slip-let-belægning, hvis den rengøres i varmt vand og uden brug af sæbe.
Se, hvordan du steger sprøde svampe på din stålpande her: