kaffekapsler nespresso kapsler sav selv
© KlapCap

Genial idé: Gør-det-selv-kapsel til Nespresso-maskiner

Kaffekapsler i aluminium og plastik er skidt for miljøet – og så er de som regel ret dyre. Men med din egen kaffekapsel-maskine hjælper du både miljøet og din pengepung.

kaffekapsler nespresso kapsler sav selv
© KlapCap

Let, lækker og ... forurenende kaffe

Når George Clooney snupper sig en kop friskbrygget kaffe fra sin Nespresso-maskine (når der altså ikke er en, der snupper den før ham), ser det let, lækkert og ikke mindst charmerende ud.

Men i virkelighedens verden ser tingene desværre lidt anderledes ud. Her skaber kaffekapsler i stigende grad problemer for miljøet, selv om der i fx Danmark er indført ordninger til indsamling af brugte kapsler. Men kombinationen af plastik og aluminium, som bruges i de fleste kapsler, gør kapslerne svære at genanvende. Samtidig er det et problem, at langt de fleste alligevel vælger at smide kapslen direkte i affaldsspanden, når den er brugt.

Forbud mod kaffekapsler

Det har fået flere byer, til at begrænse eller helt forbyde kaffekapsler. Fx Hamborg, hvor bystyret for et par år siden besluttede, at det skulle være slut med kaffekapsler på alle kommunale kontorer.

Nu ser det imidlertid ud til, at både de ansatte i Hamborg og de danske forbrugere kan ånde lettet op: Der er kommet et mere miljøvenligt alternativ til den traditionelle kaffekapsel.

kaffekapsler nespresso kapsler tassimo kapsler gør det selv
© KlapCap

Lav dine egne kaffekapsler

Produktet hedder KlapCap og består af plastik-kapsler, aluminiumsfolie og en slags stempel til at lave kapslen med. Fremgangsmåden er ganske simpel: man fylder sin yndlingskaffe i kapslen. lægger et stykke aluminiumsfolie over og presser to gange med KlapCap, hvorefter man har en forseglet kaffekapsel. Ifølge Alex Mesa rækker en 250 gram pose kaffe til 50 kapsler.

Du kan også vælge at putte te i kapslen i stedet for kaffe, og vupti er din Nespresso-maskine blevet til en te-brygger.

Fik idé da familien løb tør for Nespresso-kapsler.

KlapCap er opfundet af spanske Alex Mesa, som blev inspireret en julemorgen, hvor familien var løbet tør for kaffekapsler. Alex' mor forsøgte forgæves at presse kaffe ned i allerede brugte kapsler, og det satte Alex i gang. To år og en masse eksperimenter senere er KlapCap nu klar.

KlapCap-kapslerne kan bruges i alle Nespresso-maskiner og koster 199 kr. for en KlapCap ijkl. 10 kapsler, der kan bruges igen og igen. Yderligere 25 kapsler koster 49 kr.

Du kan få oplyst nærmeste forhandler hos Hamonoya.

kaffekapsler nespresso kapsler
© KlapCap