Fra soveværelse til køkkenalrum

Se parrets nye køkken i utraditionelle farver.

© Kira Brandt

Petroleum og falmet orange skaber køkkenets ramme. Bordpladen er lavet af hvidolierede gulvplanker i fyr, som også er lagt som lejlighedens gulv. Over køkkenøen hænger to messingpendler tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.

Tennisbanen ind i køkkenet

I stedet for at male traditionelt sort-hvidt i renovationen af dette køkken er arkitekterne Brørup og Valbæk gået utraditionelt til værks og har valgt tennisbanefarver – falmet orange for banen og petroleum for rækværket udenom. Effekten taler for sig selv.

© Kira Brandt

Arkitekterne Eva Kristine Brørup og Stefan Valbæk tog et modigt valg, da de i deres farvevalg tog udgangspunkt i tennisbanerne ved Hellerup Havns grus og indhegning.

Inspireret af tennisbaner

Uden for denne familie på fires køkkenvinduer ligger den idylliske lille havn i Hellerup. Og præcis bag ved havnen har Hellerup Idræts Klub (HIK) et areal med fire tennisbaner med grusbelægning. Gruset på de fire baner har en falmet orange farve, mens den
mørke petroleum kan ses på indhegningen omkring banerne. Netop disse farver inspirerede arkitekterne Eva Kristine Brørup og Stefan Valbæk, der har deres egen tegnestue, til at vælge farverne på boligens køkkenø og skabe, som de havde fået frie hænder til at renovere i denne 150 m² store lejlighed.

Har man svært ved at vælge farver til sin bolig, kan man tage udgangspunkt i den omkringliggende natur, og det var dette princip, arkitekterne fulgte. Men hvor de fleste nok havde kigget efter en farveskala i havn, himmel og hav – ja, så trådte arkitekterne et skridt til siden og valgte at tage udgangspunkt i de synlige tennisbaner bag havnen. En traditionel og samtidig hel utraditionel fremgangsmåde.

– Skabene fra Kvadrat Køkkener er helt enkle. De opfylder deres funktion, og modellen er ikke dyr. Og fordi vi faktisk kan tilpasse køkkenmodulernes størrelser fuldstændig til rummet, så bliver resultatet eksklusivt. Med farverne har vi tilført udtrykket noget personligt og utraditionelt, forklarer Stefan Valbæk.

© Kira Brandt

Gult liv i form af fad og citroner skaber en farvet kontrast til møblernes sæbebehandlede teaktræ.

Køkkenalrummet var tidligere et soveværelse

Eksklusive løsninger kendetegner køkkenet i form af kuglerunde greb i grøn marmor, et armatur og en lille praktisk detalje som et vippelåg til el-udtag, der begge er i patineret messing ved vasken i køkkenøen. Og ikke mindst den gedigne bordplade af hvidolierede gulvplanker, der perfekt matcher gulvet. På den måde fremstår køkkenet fuldstændig uprætentiøst, og alt andet end prangende. Resten af indretningen i det store køkkenalrum, der tidligere var et soveværelse, er helt nedtonet med hvide vægge og hvidt træværk, enkle dansk-designede patinerede spisebordsmøbler i sæbebehandlet teaktræ som Børge Mogensens Shakerbord, Hans J. Wegners Y-stol samt en charmerende gammel bænk. Enkelt farverigt liv flettes ind gennem blandet keramik, fotokunst og en skøn proppet opslagstavle med børnenes tegninger, perle-plader, postkort, invitationer og dejlige familiefotos.

– Når du kommer til vores tegnestue, må du være forberedt på at blive udfordret i din måde at tænke og se på. God arkitektur er ikke nødvendigvis dyr, det handler om at prioritere den, forklarer arkitekterne Eva Kristine Brørup og Stefan Valbæk.

© Kira Brandt
© Kira Brandt

Marmorgrebet er fundet hos Superfront, og køkkenarmaturet er fra Vola. Med de to materialer som højeste mode i boligindretningen er det en diskret måde at integrere dem i boligen på.

© Kira Brandt

Retro-keramik kan bruges til at skabe farveeffekter og personlighed til et rum.

© Kira Brandt

Køkkenskabene fra Kvadrat Køkkener tegner sig for en skræddersyet ramme i rummet. En stor opslagstavle med tegninger, foto og udklip giver et personligt præg.