Finnerne designer stadig de smukkeste tekstiler

Vidste du, at Jaqueline Kennedy købte syv Marimekko-kjoler i 1960? Det finske designfirma gemmer på fantastiske historier, og der er stadig smukke kollektioner at udforske. Fx i foråret 2016.

Vi tror på Marimekkos forårskollektion

Det finske tekstil- og beklædningsfirma Marimekko grundlagde allerede i 50'erne og 60'erne en imponerende designtradition. Sammen med andre af Finlands formgivere, for eksempel Alvar Aalto begav de sig ud på en rejse, som ikke er sluttet endnu.

Marimekko fik en renæssance med de storblomstrede, glade boligtekstiler i 90'erne og 00'erne, men så gik salget lidt i stå. Nu sker der imidlertid noget, som vi tror, vil gå lige i hjertet på dig. De seneste kollektioner, for eksempel til borddækning, er værd at kigge nærmere på.

Læs mere på Marimekkos hjemmeside her

Jaqueline købte syv kjoler

Under JFK's præsidentkampagne i 1960 fik det finske upcoming designfirma Marimekko pludselig en noget uventet bestilling: Syv kjoler til Jaqueline Kennedy!
Hun optrådte oven i købet på forsiden af Sports Illustrated i en af kreationerne.

Som vi kender dem - fra 1964

De ultimative power flowers fra 1964, et design, vi nok er lidt trætte af nu, men stadig har en svaghed for i små portioner.

Sort-hvide stel

De sorte tuschtegninger går igen på nogle af de nyeste stel.

Foråret 2016 er bragende flot

Dette er en dug, som viser nogle af de mest karakteristiske linjer fra Marimekkos nye kollektioner. Udflydende blå og sorte tuschtegninger giver en utrolig smuk ny identitet.

Se priser mv. her