Drop det ekstra værelse, og indret et stort køkken i stuen

Se indretningsekspertens løsning til Stine og Anders's stueetage. De bør inddrage det meste af etagen til ét stort, lækkert køkken.

Hej Lone,

Vi har planer om at lave store ændringer på stueetagen i vores hus og har i lang tid overvejet, hvordan vi gør dette fornuftigt. Vi har været ude af rigtig mange tangenter, men ligegyldigt, hvordan vi vender og drejer det, synes vi, at dele af stueplanen bliver svær at indrette. Vi håber derfor, at du har lyst til at kaste et par trænede indretningsøjne på vores stueplan. Vi er åbne over for at flytte køkkenet til et helt andet rum, ligesom vi er klar til at flytte rundt på døres placeringer. Det, vi godt kunne tænke os, i prioriteret rækkefølge, er:

  1. En mere åben forbindelse imellem køkken og spisestue (minimum en dobbeltdør).

  2. Et opbevaringsrum (gerne 300 cm skabe).

  3. Vi vil godt beholde et værelse i stueetagen, men det behøver ikke at være det nuværende store værelse.

  4. Vi kunne godt tænke os et lille toilet (ikke badeværelse), hvis det kan klemmes ind et eller andet sted, uden at det bliver for klemt, men toilettet er ikke et must.

Bedste hilsner fra Stine og Anders

Kære Stine og Anders,

Mon ikke det skulle være muligt at få plads til både gæstetoilet og skabsplads i det nuværende køkken?
Da hele huset er jeres, tænker jeg, at det må kunne lade sig gøre at installere nye afløb, m.m. andre steder i huset og føre rørene via kælderen?
Med det udgangspunkt kan I få et dejligt gennemlyst køkken–alrum ved at slå det nuværende værelse og sofastuen sammen. Det koster en beregning på den del af den bærende mur, som skal fjernes samt oplægning af jern. Af hensyn til forsikring, m.m. skal begge dele udføres af fagfolk og godkendes af kommunen.

Køkkenet er rummeligt, og der kan blive plads til et fadebur i hjørnet, som med hylder kan udnyttes til madvarer, grøntsager, flasker og meget andet.

Med denne ”store” køkkenløsning er det straks værre med jeres ønske om også at få et lille værelse på samme etage. Er det til et barn, eller tænker I plads til arbejde eller gæster? Hvis I skal have god plads omkring spisebordet og gerne vil have en lys og sammenhængende plan, så kniber det.

Havestuen egner sig ikke alene til værelse eller opholdsstue, men et arbejdsbord og/ eller gæstesoveplads kan der sagtens blive plads til.

Forslag 2 er derfor med for at vise, hvordan I kan få plads til et lille værelse, nemlig i det nuværende køkken. Det betyder, at det nye køkken bliver en meter smallere for at få plads til et lille gæstetoilet. Afstand imellem de to køkkensider er 120 cm. Her kunne det være en idé at få lavet et nyt vindue.
Bemærk det nye toiletvindue, som jeg vil foreslå at I får lavet.
De ønskede tre meter skabsplads kan til gengæld ikke lade sig gøre.

Kh Lone Barslund